Šesť hráčok Iuventy si zahrá v Michalovciach proti Španielsku

Kategórie

Hádzanársku reprezentáciu žien čaká v druhej polovici apríla vyvrcholenie druhej fázy kvalifikácie o postup na ME 2022 v Slovinsku, Severnom Macedónsku a Čiernej Hore. V dvoch zostávajúcich stretnutiach si zmerajú sily s favoritmi 5. skupiny – najskôr v stredu 20. apríla od 20.00 h budú hostiť v Michalovciach Španielsko a potom v nedeľu 24. apríla sa od 14.45 h predstavia v Györi proti lídrovi tabuľky Maďarsku. V nominácii hlavného kouča SR Jorgeho Dueňasa sa ocitlo aj šesť hráčok michalovskej Iuventy. Proti Španielsku a Maďarsku si zahrajú pivotka Nikoleta Trúnková, krídla Martina Popovcová a Bibiana Štefaníková, a spojky Marianna Rebičová, Vladimíra Bajčiová, Adriana Holejová.

Slovenky sú po marcovom dvojzápase s Portugalčankami (21:24 a 21:23) už bez šance postúpiť na kontinentálny šampionát i možnosti odpútať sa z poslednej 4. priečky v 5. skupine. Zraz majú naplánovaný v sobotu večer 16. 4. v michalovskom Hoteli Mousson.

Nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na kvalifikáciu ME 2022 proti Španielsku a Maďarsku (20. a 24. apríla 2022):
brankárky: Adriana Medveďová (MGA Fivers Viedeň/Rak.), Soňa Furgaláková (HK Slovan Duslo Šaľa)
pivotky: Viktória Györiová (Szombathelyi KKA/Maď.), Nikoleta Trúnková (MŠK Iuventa Michalovce)
krídelníčky: Martina Popovcová, Bibiana Štefaniková (obe MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda), Katarína Pócsíková, Lenka Ratvajská (obe HK Slovan Duslo Šaľa)
spojky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Simona Szarková (Siófok KC/Maď.), Barbora Lancz (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Marianna Rebičová, Vladimíra Bajčiová, Adriána Holejová (všetky MŠK Iuventa Michalovce), Anette Emma Hudáková (HC DAC Dunajská Streda), Olívia Ščípová (HK Slovan Duslo Šaľa)

Viac na preskúmanie

Žiačky

Staršie žiačky bez prehry do semifinále MSR

Cez predĺžený víkend sa uskutočnil druhý turnaj krajských majstrovstiev Slovenska Prešovského a Košického kraja v kategórii staršie žiačky. Naše dievčatá odohrali na

MOL Liga

Prvá strata Michaloviec, Most uspel v Šali

Stredajšie deviate kolo MOL ligy prinieslo prvú bodovú stratu pre lídra súťaže MŠK Iuventa Michalovce. Zemplínčanky síce v závere otočili v Olomouci

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.