Iuventa sa naladila na európsku scénu víťazstvom

Kategórie

Po prvýkrát sa môže stať, že sa hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce prebojujú do štvrťfinále európskeho pohára. Jediný reprezentant košického kraja v európskych pohároch je k tomu veľmi blízko, aby svoju šiesty prienik medzi šestnásť najlepších premenil na postup. Minulú sobotu zvíťazil v prvom osemfinálovom zápase na pôde poľského KPR Gminy Kobierzyce 22:20 a pred domácou odvetou hranou túto sobotu (začiatok o 18.00 hod.) sa tak dostali jeho hráčky do ideálnej pozície. Aktuálne druhý tím poľskej Superklasy ale zbrane isto len tak ľahko nezloží a v sobotu v Chemkostav aréne sa tak čaká tuhý boj až do posledných sekúnd. V Michalovciach veria, že konečne pre nich víťazný…

Michalovské hádzanárky v tejto sezóne prevrátili všetko naopak. Zatiaľ, čo na domácej scéne, kde v posledných rokoch dominujú, prehrali v prvých dvanástich dueloch už päť zápasov a na obhajobu triumfu v MOL lige zrejme môžu zabudnúť, na európskej scéne, kde sa im pre zmenu dlho, dlho nedarilo, môžu dosiahnuť najväčší úspech v histórii klubu. Po skalpe favorizovaného švédskeho Lugi Dam majú na lopate aj ďalšieho favorita, poľský KPR Gminy Kobierzyce.

Michalovčanky sa naladili na európske povinnosti ideálne, keď v stredajšej predohrávke dvanásteho kola MOL ligy zdolali Slaviu Praha 31:23 a „zošívaným“ tak oplatili prehru z prvého kola. „Tohto duelu som sa veľmi obával. Od začiatku týždňa máme v hlavách odvetu proti Kobierzyciam. Vnímal som to tak v kabíne, vnímal som to tak pri rozhovore s každým človekom v klube. Bál som sa trochu, či sa dokážeme nastaviť na Slaviu, ktorá má svoju kvalitu. Mali sme im čo vracať. Pre mňa bolo dôležité, aby sme sa dobre naladili na sobotu a aby som rozložil rovnomerne záťaž na hráčky. To sa mi podarilo tak na päťdesiat percent. Mrzí ma, že sme nedokázali opäť strhnúť zápas na svoju stranu. Viedli sme aj o sedem gólov, deväť minút pred koncom ale bolo iba o tri. V druhom polčase sme nepremenili desať tutoviek v rade, čím sme dostali Slaviu do zápasu. Našťastie sme to zvládli a dokonca vyhrali o osem gólov. V zápasoch proti sinejším súperom, ako sú napríklad aj Kobierzyce, sa nám to ale môže vypomstiť,“ uviedol k stredajšiemu zápasu tréner tímu Peter Kostka.

Jeho zverenky odštartovali duel výborne, no v druhom polčase prišla desaťminútová pasáž, v ktorej nedali gól. „Dosiahli sme síce presvedčivé víťazstvo, no mohlo byť ešte presvedčivejšie. Prišli zase hluché pasáže, na ktoré trpíme aj v iných zápasoch. My sa do šancí aj dostaneme, len ich nepremeníme. V takýchto zápasoch sa nám nemôže stávať, že nedáme desať minút gól,“ nadväzuje na trénerove slová jedna z najskúsenejších hráčok Lívia Klučková.

Aj napriek miernejšiemu trápeniu v druhom polčase sa Michalovčanky na európsku scénu naladili víťazstvom. To je pred sobotou najdôležitejšie konštatovanie. „Víťazstvu v Poľsku nás potešilo, no stále sme len akoby v polčase. Vedieme iba o dva góly, čo sa v hádzanej dá zrušiť aj za minútu, čiže dvojgólový náskok nie je nič,“ varuje Lívia Klučková, ktorá ale verí v michalovský postup. „Samozrejme! Som o tom presvedčená, že sa na zápas dobre pripravíme a že to zvládneme. Nám možno aj vyhovuje pozícia takého outsidera, kedy sa od nášho mladého tímu nečaká víťazstvo. V Poľsku na nás nebol vyvinutý tlak a zvládli sme to. Verím, že to zvládneme aj teraz.“ Podľa tréner Petra Kostku sa družstvu musí vyvarovať hluchých pasáži, aké predviedlo v druhom polčase proti Slavii Praha. „Výkon zo stredy v sobotu rozhodne stačiť nebude! Takisto stačiť nebude ani 22 strelených gólov, teda toľko koľko sme strelili u súpera. Rozhodne musíme hrať na riziko a musíme hrať na víťazstvo,“ uzavrel michalovský tréner.

Zdroj: Regionálne správy (peter brendza)

Viac na preskúmanie

Ženy

Aký koniec, taký začiatok…

Tak ako hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce lanskú sezónu skončili, tak ju aj začali. Prehrou na ihrisku Dunajskej Stredy, kde prehrali

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.