Zápasy bez divákov, tréningy pokračujú v nezmenenom režime

Kategórie

Od štvrtka prvého októbra platia v organizácii zápasov viaceré nové opatrenia. Ústredné orgány síce zrušili pondelkový zákaz hromadných športových podujatí, no na zápasoch, ktoré sa hrať môžu, nemôžu byť prítomní diváci.

Dôležitou informáciou je aj to, že podujatia sa môžu uskutočniť aj v prípade, ak počet aktérov prekročí stanovenú päťdesiatku, ale potom musia byť úplne bez divákov v hľadisku či na tribúnach. „S účinnosťou od 1. októbra 2020 do odvolania sa podľa § 48 ods. 4 písm. d) zákona č. 355/2007 Z. z. všetkým fyzickým osobám, fyzickým osobám – podnikateľom a právnickým osobám zakazuje usporadúvať hromadné podujatia športovej, kultúrnej, zábavnej, spoločenskej či inej povahy v jednom okamihu v počte nad 50 osôb. V prípade, že počet osôb na kultúrnych alebo športových podujatiach vystupujúcich v mene organizátora (účinkujúci, športovci, organizačný tím a pod.) presiahne počet 50, hromadné podujatie sa môže uskutočniť, ale bez prítomnosti obecenstva,” uvádza sa v pokynoch Úradu verejného zdravotníctva SR, ktoré má k dispozícii aj Slovenský zväz hádzanej. Pre hádzanárov je dobrá správa, lebo za týchto okolností bude môcť pokračovať ligové dianie. „Pri organizovaní tzv. dvojzápasu, resp. trojzápasu sa hráči aj funkcionári všetkých družstiev považujú za aktérov daného podujatia, t.j. počet osôb v hale presiahne počet 50, hromadné podujatie sa môže uskutočniť, ale bez prítomnosti obecenstva“ píše sa v usmernení SZH.

A ako je to so súťažami, kde účinkujú tímy Iuventy Michalovce? Najmenej vieme o ženách. MOL liga, kde je momentálne reprezentačná prestávka, totiž má pred sebou obrovský problém, cestovanie medzi Čechmi a Slovenskom. Tento problém momentálne rieši Slovenský zväz hádzanej, ako zastrešujúci orgán celej súťaže. V ďalších našich kategóriách vieme, že hrať môžeme. Dorastenky sa po reprezentačnej pauze predstavia doma s Bytčou. Zápasy sa odohrajú v sobotu 10. októbra. Začiatok duelu mladších dorasteniek je o 13.00 hod., staršie prídu na rad od 15.00 hod. O deň neskôr sa doma predstavia aj naše žiacke tímy, ktoré sa stretnú s Vranovom a Bernolákovou Košice. Podotýkame, že všetky zápasy sa hrajú bez divákov na tribúnach. Tréningový proces pokračuje ďalej podľa interných opatrení platných od 1.9.2020.

Do haly majú vstup povolený hráčky klubu, tréneri a ďalší členovia RT. Ostatné osoby majú zakázaný vstup do priestorov CHST Arény.  “Hráčky a tréneri vstupujú do CHST Arény cez služobný vchod, kde im bude zmeraná telesná teplota, vstup je umožnený len s rúškom, ktoré sa používa počas celého pobytu v objekte s výnimkou tréningového procesu, dodržiava sa pravidelná dezinfekcia rúk – pred vstupom do haly sa použije bezdotyková dezinfekciu v stojane pri SBS, taktiež je k dispozícii zariadenie na dezinfekciu v jednotlivých šatniach. Na prezliekanie sa využívajú stabilne šatne určené pre jednotlivé družstvá podľa pokynu na SBS. Hráčky využívajú toalety len v jednotlivých šatniach. V posilňovni je nutné dodržiavať všetky hygienické pravidlá a využívať dezinfekciu k tomu určenú. Dodržiavať teda pravidelnú dezinfekciu náradia v posilňovni a pravidelne vetrať. Režim družstva žien je oddelený časovo a priestorovo podľa interných pokynov. Každý deň prebieha kompletná dezinfekcia spoločných priestorov a šatní, v prípade družstva žien pred a po tréningovom procese.”  Zápasy jednotlivých družstiev sa riadia aktuálnym opatrením UVZ. Opatrenie Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky pri ohrození verejného zdravia – opatrenie prevádzky a hromadné podujatia: https://www.uvzsr.sk/docs/info/covid19/30_09_2020_opatrenie_prevadzky_a_HP.pdf

Viac na preskúmanie

Ženy

Okrem hádzanej prioritou aj vzdelanie

Hádzanárky ženského tímu Iuventy Michalovce si uvedomujú, že hádzanou sa nemusia živiť do konca života. Aj preto sa snažia skĺbiť

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.