Návrat stratených dcér. Do Iuventy sa vracajú bývalé hráčky

Kategórie

Už štyri bývalé hráčky Iuventy Michalovce sa v poslednom čase vrátili do svojho materského klubu. Nie však ako hráčky, ale ako trénerky, ktoré chcú odovzdať získané skúsenosti mladšej generácii. A možno, raz z ich zverenkýň budú hráčky, ktoré budú ťahať najúspešnejší slovenský ženský klub, tak ako to dokázali ich trénerky…

Ako prvá sa do klubu vrátila Dominika Horňáková. Tá sa mládeži venuje od roku 2017, teda krátko od momentu, kedy sa rozhodla zanechať dovtedy úspešnú kariéru. Stalo sa tak po sezóne 2015/16, jej prvej sezóne mimo Iuventy, ktorú strávila vo francúzskom Dijone. „Mala som pretrvávajúce problémy s kolenami a takisto som stratila chuť, či motiváciu do ďalšej driny. Preto som sa rozhodla skončiť,“ poznamenala účastníčka majstrovstiev Európy 2014, ktorá sa v Iuvente venuje prípravke. Okrem toho učí na ZŠ Okružná, teda na škole, ktorá sa zameriava aj na dievčenskú hádzanú. „Mám družstvo zložené z dievčat vo štvrtom ročníku základnej školy. Na ZŠ Okružná sme chceli rozbehnúť aj krúžok pre prvý a druhý ročník, bohužiaľ, súčasná situácia nám to neumožňuje,“ pokračuje Dominika Horňáková.

Daniš opäť s Bačíkovou

Bývalá úspešná aj reprezentantka neostala ako jediná. Do klubu sa totiž vrátili ďalšie tri bývalé hráčky. Zuzana Chripáková, za slobodna Piskyová má na starosti staršie žiačky B. Po skončení štúdia na Fakulte telesnej výchovy a športu v Bratislave sa do materského klubu vrátila aj Lívia Kniežová. No a pri doraste dostáva šancu pri renomovanom Dušanovi Danišovi Martina Vaľková rodená Bačíková, ktorá sa takisto vrátila do materského klubu. Paradoxom je, že Danišovou asistentkou pri mladších dorastenkách v rokoch 2011 až 2013 bola jej mama Soňa. „Určite to nebolo tak, že mojou podmienkou pri návrate bol aj návrat jej. Vyplynulo to zo situácie a jednaní so športovým riaditeľom Beňadikom. Ten mi ju ponúkol ako asistentku a keďže ju poznám aj z hráčskych čias, súhlasil som,“ poznamenal skúsený tréner, ktorý sa do Iuventy vrátil po siedmych rokoch toto leto po účinkovaní v poľskom Nowom Saczi, Prešove a Porube. Je to pre mňa česť s takýmto človekom spolupracovať. Veľa sa od neho učím, pomáhame si navzájom. Nie je to len úžasný tréner, ale aj človek. Je to pre mňa veľká škola,“ poznamenala Vaľková. 

Budú ich nasledovať aj ďalší?

Návratu bývalých hráčok do klubu sa potešil aj športový riaditeľ Iuventy Jan Beňadik. Ten chcel po príchode do klubu rozširovať trénerský štáb pri mládeži. K už ostrieľanému Henrichovi Marcinčákovi, ktorý v klube pôsobí už dlho nedávno pribudol aj perspektívny Drahuš Ondo Eštok, no a k ním sa pridávajú aj spomenuté bývalé hráčky. „Bolo to naším cieľom, aby sa dievčatá vrátili do klubu a odovzdali nadobudnuté skúsenosti. Sme veľmi radi, že sa to podarilo. Dievčatá potrebujú svoje vzory a tieto hráčky vzormi pre ne rozhodne byť môžu,“ zdôraznil Beňadik. Ten nevylúčil, že v najbližších týždňoch, či mesiacoch príde aj k ďalším príchodom trénerov do klubu. „Pracujeme na tom, aby od nasledujúceho roka bola v klube aj trénerka brankárok. Ide o osobu dlhodobo žijúcu v Michalovciach. Takisto od nového roka zrejme rozšírime trénerský štáb o ďalšieho trénera, taktiež Michalovčana, ktorý by mal byť pri doraste. Ich mená zverejníme po definitívnom spečatení príchodu k nám,“ dodal športový riaditeľ a v súčasnosti aj tréner ženského tímu.

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)

Viac na preskúmanie

Ženy

Iuventa po Ostrave dobyla aj Šaľu

Aj napriek veľmi ťažkému žrebu sú hádzanárky Iuventy Michalovce stopercentné aj po troch odohraných zápasoch. Zverenky trénera Petra Dávida v

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.