Vysoké víťazstvo v Hodoníne

Kategórie

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v stretnutí štrnásteho kola MOL liga na pôde HK Hodonín vysoko 45:18, keď už po prvom polčase viedli o dvadsať gólov 28:8. Zverenky trénera Jana Beňadika budú najbližšie v hre konečne na domácej pôde, keď v sobotu 30. januára o 18.00 hod. privítajú v šlágri pätnásteho kola Porubu.

Iuventa mala podobne ako v Plzni výborný vstup do zápasu. V šiestej minúte dávala Trifunovičová na 5:0 a lavička domáceho tímu reagovala oddychovým časom. Ani po ňom sa však obraz hry nezmenil. Popovcová dala v desiatej minúte už na 10:0! Až potom strelila Cygánová prvý gól domáceho tímu. Iuventa aj naďalej pokračovala v naťahovaní svojho náskoku. V pätnástej minúte po góle Rebičovej viedla 14:2, po jej ďalšej presnej strele v dvadsiatej minúte bolo už 18:3. Domáce hráčky sa nezmohli na väčší odpor a už do polčasu tak bolo o víťazovi duelu rozhodnuté. Dve minúty pred jeho koncom zvýšila Trifunovičová už na 26:6 a rozdielom dvadsiatich gólov – 28:8 vyhrala Iuventa aj celý prvý polčas.

Skóre druhého polčasu otvorila na tretí pokus Štefaníková, hneď na to skórovala z pokutového hodu aj Klučková (8:30). Tá istá hráčka zvyšovala v štyridsiatej minúte 36:11, po góle Štefaníkovej bolo v 47. minúte 40:13. Michalovčanky nakoniec zvíťazili 45:18 a na svoje konto si tak pripísali druhé jarné víťazstvo.

HK Hodonín – Iuventa Michalovce 18:45 (8:28)
Pok. hody: 1/1 – 1/1. Vylúčené: 3 – 5. Rozhodovali: Fukala a Mohyla (obaja Česká republika). Bez divákov.
HK: Rehušová, Zichová, T. Novotná – Drexlerová 2, Cyganová 5/1, Jadamíková 2, Gärtnerová, Pospíšilová 2, Kalinová 2, Nováková 2, Višňovská, Krejčíková, Vavroušková, Malecká, Fleková.
IUVENTA: Jablonská, Kordowiecká – Klučková 4, Štefaníková 3, Popovcová 8, Rebičová 4, Trifunovičová 3, Trúnková 5, Kohučová, A. Holejová 4, Godečová 3, Bajčiová 3/1, Radovičová 2, Premovičová, Kompaniecová 5, Dulinová 1.

Tréner Jan Beňadik: “Chcel by som dievčatá pochváliť. Zvládli to ešte lepšie ako v nedeľu v Plzni. Veľa sa toho hodnotiť nedá. Od úvodu sme dominovali a vypracovali si viacgólový náskok. Som rád, že sme tieto dva zápasy zvládli a dobre sa tak naladili na tie, ktoré veľa napovedia. Už sa tešíme na budúcu sobotu na domáci súboj s Porubou, ktorá nás určite preverí viac ako Plzeň či Hodonín.”

Viac na preskúmanie

Ženy

V Poľsku s jednou výhrou a jednou prehrou

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v sobotňajšom prípravnom zápase v poľskej Jaroslawe nad účastníkom druhej najvyššej poľskej súťaže SPR Sosnia Gliwice hladko 36:18.

MOL Liga

MOL lige zvoní umieračik

Na slovenskú ženskú hádzanú sa rúti ďalšia katastrofa. Reálne totiž hrozí, že nasledujúci 22.ročník MOL ligy, teda spoločnej súťaže Češiek

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.