Ženské družstvo po dva a pol mesiaci doma, Rebičová verí v zisk dvoch bodov

Kategórie

Po dva a pol mesiaci sa v sobotu predstavia hádzanárky Iuventy Michalove vo svojej Chemkostav aréne. Naposledy tu hrali ešte v nedeľu pätnásteho novembra, kedy po druhopolčasovej otočke porazili Šaľu 30:24. Tentoraz ich čaká ďalší z popredných súperov MOL ligy. Od 18.00 hod. totiž hostia stále sa zlepšujúcu Porubu.

Michalovčanky odštartovali rok 2021 dvoma výhrami na ihriskách súperov. V Plzni vyhrali 36:19, v Hodoníne ešte presvedčivejšie 45:18. „Nakoľko sme hrali naposledy ešte koncom novembra v Prešove, trošku sme sa tých zápasov obávali. Určite sme im nemohli prikladať ľahkú váhu a museli sme sa na ne dobre pripraviť. Nedostatok zápasovej praxe sme mohli vidieť na našom výkone v Plzni. V Hodoníne sme už hrali oveľa lepšie,“ rozhovorila sa spojka Iuventy Michalovce Marianna Rebičová.

Po dvoch ľahších súperoch na rozbeh teraz čakajú na Iuventu rivali z iného súdka. V priebehu troch týždňov sa stretnú s tímami z prvej päťky ligovej tabuľky. V sobotu privítajú piatu Porubu, následne sa dva týždne po sebe konfrontujú so štvrtým Olomoucom. „Aj preto bolo dôležité, že sme odohrali nejaké zápasy. Je to rozhodne iné, ako iba trénovať a hrať proti sebe. Čakajú nás ťažší súperi, no všetky veríme, že sme dobre pripravené a že v týchto zápasoch nebudeme ťahať za kratší koniec,“ presvedčivo pokračuje Marianna Rebičová, ktorá sa následne pustila do hodnotenia sobotňajšieho súpera – DHC Sokol Poruba. „Čo si pamätám, s nimi boli vždy ťažké zápasy. Poruba je nevyspytateľný súper, ktorý dokáže v lige potrápiť každého. Musíme sa dobre na nich pripraviť. Čo vieme, hrajú vysunutú obranu, ktorá je nepríjemná. My sme ale vedomé taktiež svojej sily. Vieme, kde sú naše prednosti a budeme ich chcieť v samotnom zápase využiť tak, aby dva body ostali doma.“

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.