MOL liga sa vracia na televízne obrazovky

Kategórie

Slovenský zväz hádzanej (SZH) prichádza v súčasnom nielen pre šport náročnom období s pozitívnou správou, z ktorej budú profitovať okrem reprezentácií SR aj kluby z najvyššej mužskej súťaže. SZH získal nového generálneho partnera, ktorým je spoločnosť Niké. Ide o prvého takto finančne významného partnera pre slovenskú hádzanú.

 Sme radi, že aj v takýchto náročných časoch sa nájde partner, ktorý rozumie športu a zároveň si uvedomuje, že bez jeho podpory nedokáže nielen prežiť, ale ani napredovať. Nadviazanie partnerstva s Niké je pre nás ďalší krok dopredu na ceste za progresom slovenskej hádzanej. Sme vďační, že spoločnosť Niké sa zaviazala na vzájomnú spoluprácu a pomôže nám k zlepšeniu podmienok,“ s potešením skonštatoval prezident SZH Jaroslav Holeša a k zmluve s platnosťou od 1. februára 2021 ešte doplnil: „Finančné detaily spolupráce nebudeme špecifikovať, pretože sú predmetom obchodného tajomstva. Každopádne môžeme potvrdiť, že sme so spoločnosťou Niké podpísali zmluvu na vyše tri roky do júna 2024 s opciou na ďalšie dva.“

Slovenská hádzaná v elitnej spoločnosti

Niké sponzoruje známe slovenské športové kluby z rôznych druhov kolektívnych športov (futbal, hokej, basketbal) a teraz k nim pribudla aj hádzaná. „Teší nás, že patríme do skupiny športov, ktoré sa môžu oprieť o podporu zo strany Niké. Ocitli sme sa v spoločnosti najlepšej svetovej alpskej lyžiarky Petry Vlhovej, jedného z najlepších hokejových klubov HC Slovan Bratislava či futbalového šampióna ŠK Slovan Bratislava. Máme z toho radosť a zároveň chceme dokázať, že sme sa sem dostali oprávnene,“ poznamenal Holeša.

Prvá slovenská stávková spoločnosť – založená v roku 1991 buduje atraktívnu značku pre fanúšikov športu, ale patrí aj k jedným z najvýznamnejších charitatívnych prispievateľov i podporovateľov športu. Aktuálne spoločnosť Niké oslavuje svoje 30 narodeniny a ako hovorí jej generálny riaditeľ Otto Berger vypracovali sa vlastným umom a pracovitosťou, a tak sa zaradili medzi najúspešnejšie spoločnosti na Slovensku. „Veľmi sa tešíme, že môžeme podporiť Slovenský zväz hádzanej. Vždy nám pomáhali športovci, vďaka nim sme mohli rásť a napredovať a my im chceme na oplátku takto poďakovať a pomôcť. Našou snahou je posunúť hádzanú spolu s hádzanármi tam kam patrí, medzi hádzanársku elitu. S našou podporou môže hádzaná rátať aj pri organizácii Majstrovstiev Európy 2022 v hádzanej. Týmto podujatím sa nebude reprezentovať len hádzaná, ale celé Slovensko,“ uvádza generálny riaditeľ Niké Otto Berger k spolupráci so SZH. Partnerská spolupráca s Niké prinesie výrazný posun v oblasti sledovania zápasov. Všetky budú streamované. Priame prenosy pôjdu len na platforme Niké, pričom bude potrebné sa zaregistrovať na nike.sk, ale bez povinnosti vkladu finančných prostriedkov. Táto služba navyše zahrnie aj časť stretnutí slovensko-českej MOL ligy žien a k dispozícii budú streamy z  duelov odohraných na území Slovenska. „Pre fanúšikov budeme pripravovať streamy zo všetkých hádzanárskych štadiónov, ktoré budú vysielané na našej domácej web stránke. Pozornosť budeme venovať samotnej vizibilite hádzanej. Je to krásny šport, ktorý je však v ústraní a my ju chceme spopularizovať, a tak pozdvihnúť aj jej úroveň. Ďalšie plány predstavíme postupne. Hádzaná si zaslúži našu pozornosť, aj našu pomoc a urobíme všetko preto, aby sme sa o to pričinili. Hádzanú sme sa rozhodli podporiť, pretože sme cítili úprimné nadšenie predstaviteľov Slovenského zväzu hádzanej a vieme, pokiaľ to robia ľudia so srdcom a nadšením môže vzniknúť krásny príbeh,“ hovorí výkonný riaditeľ Niké Roman Berger.

Priame prenosy zo všetkých duelov Niké Handball Extraligy i domácich stretnutí MOL ligy

Najstaršia a najväčšia stávková spoločnosť na Slovensku je generálnym partnerom SZH a reprezentácií vo všetkých vekových kategóriách a zároveň titulárnym partnerom najvyššej mužskej súťaže, ktorá sa bude volať Niké Handball Extraliga (NHE). Na základe partnerstva pribudne na dresoch reprezentačných tímov všetkých vekových kategórií logo Niké a v extralige budú mať hráči jednotlivých účastníkov súťaže na rukáve klubového dresu logo so sloganom „Niké je tipovanie“. S novým logom na dresoch nastúpia extraligové tímy už v sobotu 6. februára. „Primárne ide finančné plnenie na extraligu, teda aj do klubov, ktorým to pomôže prežiť, zdvihnúť kvalitu tréningového procesu, zápasov i celej súťaže,” uviedol k dohode s Niké prezident SZH Holeša. Dôležitou správou pre fanúšikov sú priame prenosy zo stretnutí NHE. „Streamy pobežia na platforme nike.sk a dve hodiny po skončení duelov budú záznamy k dispozícii na oficiálnom youtubovom kanáli SZH. Zo všetkých zápasov sa budú vyrábať technicky kvalitnejšie prenosy vrátane komentára a s použitím troch kamier,” informoval marketingový riaditeľ SZH Martin Simonides.

Návrat ku kvalite z minulosti

Partnerstvo s Niké má prispieť k propagácii a pozdvihnutiu úrovne ligovej hádzanej na Slovensku. „Obe súťaže – Niké Handball extraliga mužov i MOL liga žien sa vracajú na obrazovky RTVS, kde sa budú objavovať prenosy v rámci programu Palubovkové stredy. Naším cieľom je vytvoriť z našej ligy značku, produkt, o ktorý bude záujem nielen medzi priaznivcami hádzanej, ale aj sponzormi. Zmluva s Niké je obrovský krok k tomu, aby sa súťaž skvalitnila. Kluby dostanú finančnú podporu, ktorá im výrazne pomôže. Chceme, aby sa liga vrátila na úroveň, na ktorej sa nachádzala ešte za spoločnej česko-slovenskej súťaže HIL, keď mala svoje meno i kvalitu a vyrastali v nej hráči, ktorí sa stali oporami reprezentácie. Potom budeme ľahšie hľadať ďalších partnerov, vďaka ktorým by sme ju mohli posúvať ešte ďalej. Veríme, že sa nám to podarí,” dodal Simonides.

Viac na preskúmanie

Reprezentácia

Popovcovej päť gólov do siete Rakúšaniek

Hádzanárky Slovenska v dvoch prípravných zápasoch s Rakúskom zaknihovali jednu remízu a jednu prehru. Za zatvorenými dverami vo Viedni najskôr v piatok prehrali

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.