Iuventa urobila s Porubou rýchly proces

Kategórie

Hádzanárky Iuventy Michalovce sú v roku 2021 zatiaľ stopercentné. Zverenky trénera Jana Beňadika zvládli aj svoj tretí duel v tomto roku, keď na domácej palubovke rozdrvili DHC Sokol Poruba 41:19. Michalovčanky urobili rázny krok k vysokému víťazstvu už v prvom polčase, ktorý vyhral o desať gólov 19:9 a dosiahli tak piate víťazstvo v rade.

Jeden zo šlágrov šestnásteho kola mal vyrovnaný priebeh iba v prvých minútach. Hostkám sa síce podarilo v piatej minúte znížiť na 2:3, čím však odštartovali gólovú smršť na svoju bránku. Hráčky Iuventy rýchlymi kontrami trestali každú jednu chybu odovzdaných súperiek a vysokým víťazstvom tak dali najavo, že s nimi treba stále počítať. „Osobne som očakával vyrovnanejší priebeh zápasu,“ rozhovoril sa tréner Iuventy Jan Beňadik. „Na druhej strane, dievčatá musím pochváliť. Nadviazali na dobré výkony z Hodonína a Plzne. Gro nášho vysokého víťazstva je v defenzíve. Do duelu výborne naskočila brankárka Jablonská a v závere sa k nej pridala aj druhá brankárka Kordowiecká. Videl som aj veci, ktoré dobré neboli, no, keby sme sa pred zápasom bavili o tom, že vyhráme takto vysoko, určite by sme to brali,“ pokračuje tréner Michalovčaniek.

Ťažší zápas a teda aj väčší odpor čakala od „Ostraváčok“ aj päťgólová strelkyňa Vladimíra Bajčiová. „Po dlhšej dobe nás čakal jeden z ťažších súperov, navyše sme hrali po dlhšej dobe doma. Sme všetky rady za vysoké víťazstvo. Už v prvom dejstve sme si vypracovali viacgólový náskok a o to bolo pre nás jednoduchšie nastúpiť do druhého polčasu. Tréneri nám prízvukovali, aby sme hrali ako by bolo 0:0. Chceli, aby sme udržali koncentráciu celý duel a myslím, že sa nám to aj podarilo,“ poznamenala k piatej výhre Iuventy v rade Bajčiová.

O hráčkach DHC Sokol išiel po troch víťazstvách v rade dobrý chýr. Zverenky trénera Iva Vávru ale kládli odpor favorizovanej Iuventy iba veľmi krátko… „Som sklamaný z prístupu svojich dievčat,“ rozhovoril sa tréner Poruby, ktorého hráčky v prvom dejstve neskórovali od piatej až po dvadsiatu prvú minútu. „Práve tento úsek hry rozhodol. Tie minúty sme doslova odchodili a súperovi tak pomohli k víťazstvu. My sme sa oň vôbec nepobili. Michalovce majú svoju kvalitu, ktorú určite aj ukázali. Mňa však mrzí prístup môjho tímu. Pred zápasom sme si niečo povedali, no dostať osemnásť gólov z rýchlych brejkov je zúfalé. Práve na rýchle kontry súpera sme sa pripravovali, no sami ste videli, ako to dopadlo. Sklamali ma hlavne hráčky, od ktorých čakám, že to v takýchto dueloch potiahnú. Niektoré z nich tu prišli na výlet…,“ pokračoval v kritickom tóne Ivo Vávra.

Konkurencia v tíme ho teší

Tréner Iuventy Jan Beňadik má teda s tímom zatiaľ stopercentnú bilanciu. Po odvolaní Petra Dávida bol najskôr poverený na súboje so Šaľou a Prešovom, no a v novom roku, kedy bol súčasne aj športový riaditeľ Iuventy poverený vedením družstva do konca sezóny, zvládol jeho tím súboje v Plzni, Hodoníne a teraz aj s Porubou. „Teší ma, že družstvo napreduje a takisto aj to, že opäť som mohol zapojiť do zápasového diania všetky dievčatá. Potrebujeme ich totiž držať v tempe všetky. Určite prídu aj zápasy, v ktorých budú niektoré z dievčat hrať viac a niektoré menej. Musíme byť ale pripravení aj na to, že keď sa niekomu nebude dariť, môže prísť na ihrisko pripravená hráčka, ktorá vie zaskočiť. Je to dobré na jednej strane, že má kto zaskočiť a na druhej strane je to dobré aj pre konkurenciu v kádri. Napríklad proti Porube sme mohli vidieť dobrý výkon Popovcovej na ľavom krídle, v druhom polčase však podala rovnako dobrý výkon a možno ešte lepší výkon aj Radovičová. O tom to je, že v tíme musí byť konkurencia,“ podotýka Beňadik.

Play-off s Olomoucom

Rozbehnuté Michalovčanky sa v najbližších týždňoch opäť zrejme zapotia viac. Čaká ich totiž konfrontácia s nepríjemným Olomoucom, ktorý najskôr budúcu sobotu privítajú doma a o týždeň ich čaká odvetný duel na Morave. „Je to súper, ktorý nás vie zakaždým potrápiť. Ide o družstvo, ktoré je dlhšie pokope. Teraz tam prišla na pravú stranu Kubáčková, ktorá tak zvýšila ich kvalitu,“ reaguje tréner Iuventy, ktorý je rád za túto konfrontáciu. „Bude to podobné ako play-off, takže nám to opäť môže niečo ukázať. Vyskúšame si, ako sa dokážeme v priebehu týždňa nachystať na rovnakého súpera.“

Situácia sa po prehre Mostu zamotáva

Po víkende už v nadnárodnej MOL lige nie je ani jeden tím, ktorý má stopercentnú bilanciu. O tú prišiel aj líder súťaže DHK Baník Most, ktorý po trinástich výhrach padol doma s Dunajskou Stredou. Jediný premožiteľ Iuventy v tejto sezóne šokoval na severe Čiech po výhre 34:29. „Ja som to povedal už na začiatku. Musíme sa sústrediť iba na seba. Súťaž je rozháraná, tímy majú rozdielny počet odohraných zápasov a tabuľka je tak skresľujúca. Pokiaľ my si uhráme čo chceme, nemusia nás zaujímať výsledky iných. Určite sa to teraz zamotalo. Tak ako Most padol doma, padnúť môže aj Dunajská Streda v domácom zápase s ním a zrazu situácia bude opačná. Výsledky ostatných tímov sledujeme, no pozeráme sa iba na seba a na najbližší zápas. Teraz nás čaká dvojzápas s Olomoucom, keď ho zvládneme, môžeme pozerať na ďalšieho súpera,“ uzatvára debatu Jan Beňadik.

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)

Viac na preskúmanie

Ženy

Možným súperom aj starí známi

V týchto dňoch sme spoznali nasadenie tímov v EHF Európskom pohári, kde bude naše ženské družstvo štartovať po tretíkrát v rade. Prekvapením je

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.