Obnovenie tréningového procesu

Kategórie

Od pondelka 19. apríla je podľa Covid šport automatu umožnené trénovať amatérskym a mládežníckym športovým tímom. V tréningovom procese môže byť šesť hráčov, plus jeden tréner. V našom klube chceme obnoviť tréningový proces v stredu. Rozpis tréningov vám prinesieme na stránke v utorok.

PODMIENKY PRE TRÉNINGOVÝ PROCES PODĽA COVID AUTOMATU PRE ŠPORT 

Platné od: 19.4.2021

III. stupeň varovania

Hádzaná

Interiér

Max. 6 športovcov na jednom športovisku + 1 tréner. Za športovisko sa v tomto prípade považuje jeden vzdušný priestor. S dôrazom na zabezpečenie kvality vnútorného ovzdušia podľa usmernenia na www.korona.gov.sk

Exteriér

Max. 6 športovcov + 1 tréner na 1 sektor *(viď tréningové sektory)

Test

V zmysle testovacej stratégie a podľa rizikovosti príslušného okresu

Rúško

Pri výkone športovej aktivity nie je povinnosť nosiť rúško. V spoločných priestoroch interiérových športovísk je nutné používať respirátor FFP2.

Miera kontaktu

Povolený je iba tréning,  hra je možná iba s upravenými pravidlami  s cieľom dodržiavať odstup min 2m medzi hráčmi. Kontakt hráčov je zakázaný. Je potrebné upraviť organizáciu, formy a obsah tréningovej činnosti:  napr:  iba nácvik herných činností jednotlivca, nácvik individuálnych zručností, kondičný tréning, hra bez tesnej osobnej obrany…

Tréningové sektory

V prípade exteriérových športovísk je možné vytvárať sektory o veľkosti 800m2. V každom sektore môže trénovať, športovať skupinka 6 športovcov +1 tréner. Sektory musia byť od seba vzdialené min 4 metre a oddelené značením. Skupiny sa nesmú navzájom premiešavať, každá funguje v samostatnom režime.

Zázemie

Nie je povolené využívať sprchy a šatne. Zároveň je potrebné minimalizovať stretávanie a zdržiavanie sa zúčastnených v spoločných priestoroch. Je vhodné zabezpečiť samostatný vchod a východ na športovisko, alebo bez stretávací režim pri výmene skupín. Pri vstupe na športovisko je potrebné umiestniť oznam o pravidlách.

Pomôcky

minimalizovať množstvo a zdieľanie športového náčinia a náradia

Organizácia súťaží

Je povolený iba tréningový proces a rekreačný šport. Organizovanie súťaží nie je povolené okrem najvyšších súťaží športov, ktoré dostali výnimku.

Diváci

Prítomnosť divákov, ani rodičov na tréningovom procese detí a mládeže nie je povolená

 

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.