Staršie dorastenky s tretím víťazstvom, mladšie v Trenčíne s prehrou

Kategórie

Staršie dorastenky michalovskej Iuventy uspeli aj vo svojom treťom tohtosezónnom vystúpení, keď na pôde AS Trenčín vyhrali v rámci štvrtého kola najvyššej súťaže 34:28. Menej sa už darilo nášmu mladšiemu dorastu, ktorý v Trenčíne po bojovnom výkone a streleckom koncerte Barbory Sabovovej (16 gólov) prehral 33:37. 

Staršie dorastenky sa na horúcej pôde rozbiehali pomalšie. V ôsmej minúte síce viedli 6:3, v polovici polčasu však bolo vyrovnané (8:8). Aj napriek tomu ale boli zverenky trénera Milana Adiho o krok vpred a už do polčasu si vypracovali šesťgólový náskok (15:21). Ten v druhom polčase aj vďaka gólovej produktivite Dmytrenkovej s Borysevyčovou udržali a zvíťazili 34:28. „Osobne som so zápasom, aj keď sme urobili aj dosť chýb, spokojný. Som rád, že pokračujeme v nastolenom trende a už sa tešíme na ďalšie zápasy, ktoré nás čakajú,“ poznamenal tréner starších dorasteniek Milan Adi.

Mladšie dorastenky síce začali trojgólovou šnúrou, no bol to ich súper, ktorý udával tempo hry. V poslednej päťminútovke sa Trenčianky dostali prvýkrát do vedenia a duel už z rúk nepustili. Michalovčankám nepomohlo ani šestnásť gólov strelkyne Sabovovej. „Od svojho družstva som čakal kvalitnejší výkon. Keby sme ho predviedli, výsledok by bol pre nás priaznivejší. V rozhodujúcich fázach sme porobili také chyby, ktoré by už družstvo robiť nemalo,“ povedal po stretnutí nespokojný tréner Dušan Daniš. My dodajme, že na naše dorastenecké tímy čaká budúci víkend dohrávka druhého kola na pôde ŠKP Bratislava.

Staršie dorastenky
HK AS Trenčín – MŠK Iuventa Michalovce 28:34 (15:21)
Pok. hody: 8/6 – 6/6. Vylúčené: 4 – 6. Rozhodovali: Bočáková a Chudoba.
HK AS: Mruškovičová – S. Lintnerová 11/5, Bežová 7, Paulínyová 7/1, Horňáková 2, Jozefovičová, Líšková, Ferenyiová 1, Králová, Zemková.
MŠK IUVENTA: Hámorská, Jakubiková – E. Michalcová, Tokáčová, Dmytrenková 8, Kobová 1, Hlivová 2, Kohučová, Čižmariková, Borysevyčová 10/6, Gajdošová 2, Dvorščáková 3, Polievková 4, Romančáková 1, Dulinová 1.

Mladšie dorastenky
HK AS Trenčín – MŠK Iuventa Michalovce 37:33 (19:18)
Pok. hody: 6/4 – 4/4. Vylúčené: 2 – 4. Rozhodovali: Bočáková a Chudoba.
HK AS: Mruškovičová, Paulínyová 7/2, Bárdošová, Šimovičová 1, Čujková 3, Jozefovičová 4, Nebusová, Ďurišová, Hrubinová, Hajašová, Ovšonková, Maniačková, Ferenyiová 7, Králová 2, Brnová 13/2.
MŠK IUVENTA: Kubičinová, Cabanová – Paľová 1, Szatmáry, Kamberovičová, Berešová, Sabovová 16/4, Valisková 3, Antoliková, Šimková 3, Kováčová, Stanková, A. Kamberovičová 1, V. Čižmariková 2, Rohaľová 7.

Viac na preskúmanie

Ženy

Desaťgólové víťazstvo v Plzni

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce natiahli v MOL lige svoju víťaznú šnúru už na sedem duelov. V stretnutí ôsmeho kola vyhrali

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.