Streicher zúžil nomináciu, v hre o Španielsko stále sedmička hráčok MŠK Iuventa

Kategórie

Od utorka je známa 20-členná nominácia hádzanárok Slovenska na záverečnú prípravu pred účasťou na 25. majstrovstvách sveta žien v Španielsku. Pôvodne mal hlavný kouč Pavol Streicher zúžiť širší 25-členný menoslov na 18 hráčok, ale zdravotný stav viacerých hráčok – vracajúcich sa po zraneniach alebo snažiacich sa z nich dostať – ho prinútil pozvať do Púchova na trojdňovú prípravu o dve hráčky viac. V hre o účasť v Španielsku ostala aj sedmička našich hráčok – pivotka Nikoleta Trúnková s Valériou Dulinovou, krídla Bibiana Štefaniková s Martinou Popovcovou, ako aj spojky Marianna Rebičová, Vladimíra Bajčiová a Adriana Holejová, Naopak, z nominácie vypadla ďalšia naša spojka Alena Dvorščáková.

Streicher po stredajšom tréningu oznámi zloženie 18-členného kádra, ktorý odcestuje vo štvrtok do Španielska najskôr na medzinárodný turnaj štyroch krajín (Španielsko, Nemecko, Poľsko, Slovensko) v Madride (26. – 28. 11.) a potom aj na samotný svetový šampionát (1. – 19. 12. 2021), ktorého základnú E-skupinu s výbermi Nemecka, Maďarska a Česka absolvujú Slovenky v Llírii.

Nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na novembrové sústredenie v Púchove pred majstrovstvami sveta v Španielsku:
brankárky: Adriana Medveďová (MGA Fivers Viedeň/Rak.), Alexandra Ivanicja (Mlyny Stoislaw Koszalin/Poľ.), Viktória Oguntoyová (HC DAC Dunajská Streda), Soňa Furgaláková (HK Slovan Duslo Šaľa)
pivotka: Nikoleta Trúnková, Valéria Dulinová (obe MŠK Iuventa Michalovce)
krídelníčky: Martina Popovcová, Bibiana Štefaniková (obe MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa)
spojky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Simona Szarková (Siófok KC/Maď.), Barbora Lancz (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Marianna Rebičová, Vladimíra Bajčiová, Adriána Holejová (všetky MŠK Iuventa Michalovce), Anette Emma Hudáková, Boglárka Bízik, Erika Rajnohová, Natália Némethová (všetky HC DAC Dunajská Streda)

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.