Cieľom víkendu je návrat na prvé miesto

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce minulý víkend opätovne vstúpili do kolotoča nadnárodnej MOL ligy. Výhrou 23:18 na pôde nováčika súťaže Házená Kynžvart síce získali dôležité dva body, no výkonom nepresvedčili.

„Zápas v Kynžvarte bol dobrý z toho, že nám ukázal pravdivé zrkadlo a situáciu, v akej sme. Pre mňa to bolo skôr rozčarovanie, ako sklamanie. Už je to ale týždeň, takže mierne pominulo. Mohli sme túto situáciu začať okamžite riešiť. Dievčatá pristúpili k tréningom veľmi dobre. Nebolo ale veľa času dohnať tieto nedostatky, popracovali sme však na niektorých veciach, takže som zvedavý, ako to bude počas nasledujúceho víkendu, kedy nás čaká dvojzápas v Hodoníne a Stupave,“ poznamenal tréner MŠK Iuventa Jan Beňadik.

Michalovčanky cez víkend opäť cestujú vonku a to rovno na dva zápasy. Okrem sobotňajšieho duelu štrnásteho kola v Hodoníne ich totiž čaká v nedeľu aj predohrávka predposledného 25. kola v Stupave. „Tam sme sa to rozhodli predohrať, pretože v tom termíne je aj finále Slovenského pohára,“ reaguje Beňadik, ktorý sa následne venoval obom víkendovým súperom. „Čakajú nás súperi, ktorých by som napríklad s Kynžvartom neporovnával. Očakávam také zápasy, aké si urobíme. Je to všetko o nás. Na druhej strane, aj Hodonín ukázal svoju kvalitu. V Českom pohári postúpil cez silný Olomouc. Musíme k tomu pristúpiť zodpovedne. Treba odohrať dobré zápasy, aby sme sa dobre naladili na budúci víkend, kedy nás čaká domáci šláger s Mostom.“

Pred ním sa môže stať, že Michalovčanky do neho pôjdu buď z prvého miesta, alebo z druhého. Naň klesli po dvoch výhrach Mostu počas minulého víkendu (paradoxne v Hodoníne a Stupave, kde budú hrať tento víkend Michalovčanky). DHK Baník tak momentálne má o jeden bod viac, no aj o jeden odohraný zápas viac. Táto situácia sa môže zmeniť po dvoch výhrach MŠK Iuventa počas víkendu, keďže Most odohrá iba zápas v Chorzówe. „Rozhodne sa určite na palubovke, takže je jedno, či do toho pôjdeme z prvého, alebo druhého miesta. Chceme ale cez víkend dvakrát vyhrať a vrátiť sa na prvú priečku. To bude našim hlavným cieľom spoločne s tým, podať lepší výkon, ako minulý víkend v Kynžvarte,“ dodal tréner Zemplínčaniek, ktorého veľmi teší návrat divákov na tribúnu. Šláger jari si tak v Chemkostav aréne budúcu sobotu môžu vychutnať aj fanúšikovia.

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)

Zdieľať tento článok

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email
Share on print

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.