Reprezentačný zápas žien v Chemkostav aréne

Kategórie

Hádzanárky Slovenska čaká už onedlho pokračovanie kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2022 v Slovinsku, Čiernej Hore a Severnom Macedónsku. V marci odohrajú dvojzápas proti hráčkam Portugalska. Najskôr sa vo štvrtok 3. marca od 20.00 h predstavia v meste Paredes a potom v nedeľu 6. 3. od 15.00 h odohrajú odvetu vo vynovenej hale v Topoľčanoch, kde ešte vlani na jeseň hostili aj výber Maďarska. V apríli čakajú zverenky nového kouča SR Jorgeho Dueňasa zápasy proti favoritom 5. skupiny. V stredu 20. apríla od 20.00 h nastúpia v michalovskej Chemkostav aréne proti Španielkam a svoje kvalifikačné účinkovanie zakončia v nedeľu 24. 4. od 19.45 h súbojom v Érde s Maďarkami. Na tribúnach by nemali chýbať ani fanúšikovia. Slovenky sú zatiaľ po dvoch odohraných dueloch v tabuľke 5. skupiny na 3. mieste bez zisku bodu.

Slovenkám po dvoch prehrách v Španielsku (28:33) a doma s Maďarskom (28:30) patrí aktuálne v tabuľke bez bodu nepostupné tretie miesto. Podotýkame, že na decembrovom svetovom šampionáte v Španielsku sa predstavilo až sedem hráčok michalovskej Iuventy (Štefaniková, Bajčiová, Holejová, Trúnková, Dulinová, Rebičová, Popovcová), v širšej nominácii je aj Alena Dvorščáková. Špecifický duel to bude hlavne pre nového trénera slovenskej reprezentácie, Španiela Jorgeho Dueňasa, ktorý tak svoj nový tím povedie proti krajankám.

Zostávajúci program slovenskej hádzanárskej reprezentácie žien v 5. skupine II. fázy kvalifikácie ME 2022:
štvrtok 3. 3. 2022: o 20.00 h Portugalsko – Slovensko (Paredes)
nedeľa 6. 3.: o 15.00 h Slovensko – Portugalsko (Topoľčany)
streda 20. 4.: o 20.00 h Slovensko – Španielsko (Michalovce)
nedeľa 24. 4.: o 19.45 h Maďarsko – Slovensko (Érd)

Viac na preskúmanie

Dorastenky

V kadetskom tíme SR štyri naše hráčky

Slovenská hádzanárska reprezentácia kadetiek Slovenska odohrala počas predĺženého víkendu dve medzištátne stretnutia s rakúskymi rovesníčkami. V oboch boli úspešnejšie súperky,

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.