Pavol Derfényi oslávi vzácne jubileum

Kategórie

Vzácne 80-te okrúhle narodeniny už zajtra (31.03.2022) oslávi Pavol Derfényi, ktorý je športovej a najmä hádzanárskej verejnosti známy ako bývalý prezident Slovenského zväzu hádzanej a spoluzakladateľ stále úspešného projektu ženskej hádzanárskej interligy – WHIL.

Funkcionárske začiatky oslávenca sú spojené s pôsobením v michalovskom mužskom hádzanárskom klube, ktorý bol v období svetových úspechov československej hádzanej  účastníkom prestížnej federálnej ligy. Menej známe je, že patril k vynikajúcim fotografom, ktorý prispieval aj do celoslovenských športových denníkov.  Pavol Derfényi sa po spoločenských zmenách v roku 1989 stal zástupcom primátora mesta Michalovce a v rokoch 1994 -1998 vykonával aj mandát poslanca NR SR. Oslávenec vo funkcii prezidenta podporoval myšlienku, aby sa reprezentačné zápasy hrali rovnomerne vo viacerých baštách slovenského hádzanárskeho sveta. Vďaka tomu si michalovskí fanúšikovia vychutnali viacero nádherných medzištátnych zápasov, ale aj pamätný zápas kombinovaného tímu Iuventy so ženskou reprezentácie Brazílie. Pavol Derfényi bol po celým životom vášnivým športovým fanúšikom, ktorý, pokiaľ mu to čas dovolil, nevynechal jediný hádzanársky zápas. Prajeme mu, aby  v zdraví a s neutíchajúcou vášňou pre šport zhliadol v Chemkostav Aréne ešte veľa zaujímavých duelov a dožil sa aj ďalších pekných jubileí!

Pavlovi Derfényimu pred dnešným zápasom odovzdáme dres s číslom 80. Rovnako bude odmenený aj Gabriel Dorič, náš bývalý prezident klubu, ktorý bol na čele Iuventy dlhých pätnásť rokov. Dres s týmto symbolickým číslom dostane Gabriel Dorič taktiež pred zápasom. 

Viac na preskúmanie

Dorastenky

Dorastenky na prvom a štvrtom mieste

Našim starším dorastenkám patrí aj po štvrtom kole nadstavbovej časti prvé miesto v tabuľke. Zverenky trénera Dušana Daniša si prvú

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.