V Gyori rozlúčka Sloveniek s kvalifikáciou ME 2022

Kategórie

V nedeľu 24. apríla vyvrcholí kvalifikácia o postup na majstrovstvá Európy žien 2022 v Slovinsku, Severnom Macedónsku a Čiernej Hore. Súboje záverečného 6. kola 5. skupiny budú už bez postupového napätia. O dvojici postupujúcich, ktorými sa podľa očakávania stali Maďarsko a Španielsko, sa definitívne rozhodlo v predposlednom kole. Obaja spomenutí favoriti zakončia svoje účinkovanie s tímami, ktoré zostali pred bránami účasti na ME. Na diaľku tak budú medzi sebou bojovať o prvenstvo v skupine, keďže na konte majú zhodne po 8 bodov.

Španielky budú v Irune od 19.00 h hostiť Portugalčanky, nad ktorými u nich v Paredese vyhrali len tesne 23:22. Ešte predtým od 14.45 h nastúpia na svoje záverečné vystúpenie aj Maďarky, ktoré v Györi vyzvú Slovenky. Tie napriek nádejnému úvodu kvalifikácie s vyrovnanými partiami s favorizovanými súpermi vzápätí prišli dvoma prehrami s Portugalčankami o šancu odpútať sa z poslednej 4. priečky. Pod vedením nového trénera Jorgeho Dueňasa zatiaľ čakajú na prvý úspešný výsledok. Poslednú šancu dosiahnuť ho v tejto kvalifikácii budú mať v susednom Maďarsku, kde ich však čaká veľmi náročná úloha. „Maďarky majú predovšetkým tvrdšiu obranu ako Španielky, s ktorými sme hrali naposledy. Nevysúvajú ju až tak. Myslím si však, že to bude podobný zápas ako proti Španielsku. Je to súper obdobných kvalít, proti ktorému si nemôžeme dovoliť strácať lopty, musíme pomáhať si v defenzíve, aby aj brankárky mali väčšiu šancu podržať nás zákrokmi,“ uviedla k najbližšiemu protivníkovi pivotka Nikoleta Trúnková, ktorej góly budú slovenské hádzanárky potrebovať aj v nedeľu. V prvom vzájomnom dueli v kvalifikácii ME sa v októbri v Topoľčanoch zrodilo víťazstvo Maďariek 30:28, ale Slovenky im ešte pod vedením Pavla Streichera boli vyrovnaným súperom.

Nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na kvalifikáciu ME 2022 proti Maďarsku (24. apríla 2022):
brankárky: Adriana Medveďová (MGA Fivers Viedeň/Rak.), Soňa Furgaláková, Viktória Voržáčková (obe HK Slovan Duslo Šaľa)
pivotka: Viktória Györiová (Szombathelyi KKA/Maď.), Nikoleta Trúnková (MŠK Iuventa Michalovce)
krídelníčky: Martina Popovcová, Bibiana Štefaniková (obe MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda), Lenka Ratvajská (HK Slovan Duslo Šaľa)
spojky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Katarína Kostelná (DHK Baník Most/ČR), Marianna Rebičová, Vladimíra Bajčiová, Adriána Holejová (všetky MŠK Iuventa Michalovce), Anette Emma Hudáková, Erika Rajnohová (obe HC DAC Dunajská Streda), Olívia Ščípová (HK Slovan Duslo Šaľa)

Program 6. kola 5. skupiny:
nedeľa 24. marca 2022
GYÖR
14.45 h Maďarsko – Slovensko
IRUN
19.00 h Španielsko – Portugalsko

Tabuľka:
1. Maďarsko 5 4 0 1 152:127 8
2. Španielsko 5 4 0 1 142:128 8
———————————————
3. Portugalsko 5 2 0 3 111:129 4
4. Slovensko 5 0 0 5 118:139 0

Autor: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

Ženy

So švajčiarskym súperom po druhýkrát

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce patria k najúspešnejším a najaktívnejším klubom na Slovensku v bojoch o pohárovú Európu. Do nej prvýkrát nakukli po prvom titule

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.