A. Krivokapič: „Za klub budem bojovať na 100 percent”

Kategórie

Post pivota, ktorý po sezóne opúšťa Čiernohorka Ivana Godeč, obsadí jej o necelý rok mladšia krajanka Anatasija Krivokapič. Obe hráčky sú odchovankyne špičkového klubu Budućnost Podgorica, do ktorého sa Ivana po dvoch sezónach vracia a my veríme, že na jej účinkovanie nadviaže aj ďalšia mládežnícka reprezentantka svojej krajiny. V súvislosti s podpisom zmluvy sme s novou tvárou v našom tíme pripravili krátky rozhovor.   

Anastasija, prezraď nám na začiatok, niečo o tvojich hádzanárskych začiatkoch…

„Moje hádzanárske začiatky súvisia s prostredím, v ktorom som vyrastala, pretože v Čiernej Hore, ak ste žena a chcete športovať, je veľký predpoklad, že to bude hádzaná, ktorá je suverénne najobľúbenejším ženským športom v mojej krajine. Kvôli svojej výške som najskôr začínala na ľavej spojke a neskôr som prešla na pivota. Väčšinu kariéry som strávila v Buducnosti Podgorica a jednu sezónu v chorvátskom prvoligovom Umagu, z ktorého teraz prichádzam do Iuventy.”

 Skús sa nám ty sama opísať ako hádzanárka…

„Bola by som rada, keby o tom hovorili moji bývalí tréneri, ale myslím si, že som pivotka, ktorá veľmi tvrdo pracuje pre spoluhráčky. Pivotka, ktorá rada robí bloky pre spojky a pivotka, ktorá emóciami a agresivitou rada strhne a nabudí spoluhráčky.”

Čo pre teba znamená podpis zmluvy v Iuvente?

„Príchod do Iuventy pre mňa znamená veľa v mojom ďalšom hráčskom napredovaní. Hneď ako mi môj agent povedal o záujme z Iuventy, odvetila som, že chcem urobiť všetko pre to, aby som sa zaradila do klubového prostredia, v ktorom sa veľmi dobre pracuje. O práci a celom klube viem už nejaký čas od viacerých mojich krajaniek, ktoré boli, alebo stále sú v Iuvente. Aj touto cestou ďakujem ľuďom v klube, že sa ma rozhodli priviesť a cítim veľkú zodpovednosť a povinnosť naplniť očakávania.”

 Čo vieš o Iuvente a hádzanej na Slovensku? Ktoré hráčky poznáš a na ktoré sa tešíš?

 „O Iuvente viem, že je to klub s  dlhoročnou tradíciou a najväčším počtom trofejí na Slovensku. Klub, v ktorom sa presadilo množstvo mladých hráčok. Tiež viem, že klub hrá každú sezónu európske súťaže, čo je pre mňa obzvlášť dôležité. Poznám z neho svoje krajanky Mariju Radovićovú a Milicu Trifunovićovú.”

Čo očakávaš od prestupu do Iuventy?

„Od príchodu očakávam, že budem bojovať o trofeje vo všetkých súťažiach, ktorých sa zúčastňujeme. Očakávam však aj veľa tréningov, taktický progres a všetko, čo by mladého hráča, ako som ja, urobilo ešte lepším.”

Máš pre fanúšikov Iuventy nejaký odkaz?

„Všetkým fanúšikom a priateľom klubu sľubujem, že za klub budem bojovať na sto percent svojich schopností a chcem im dopriať veľa radosti, a spokojnosti z našej hádzanej. Rada hrám pred množstvom divákov a týmto ich pozývam, aby nás sledovali aj v ďalších sezónach. Verím, že sa im na ihrisku odvďačíme za ich  podporu, ktorú nám poskytnú.”

Viac na preskúmanie

Zahraničie

Olympijský turnaj aj s Dijanou Mugošovou

V nedeľu 25. júla odštartuje na Olympijských hrách v Tokiu aj ženský hádzanársky turnaj. Na ňom sa tentoraz zúčastní dvanásť tímov, ktorých

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.