C. Gheorghe: „Chcem, aby moje skúsenosti pridali tímu hodnotu”

Kategórie

Talianka rumunského pôvodu Cristina-Viorica Gheorghe je druhou predstavenou posilou nášho tímu do novej sezóny. Dlhoročná reprezentantka chce v Iuvente odovzdávať svoje skúsenosti z pôsobenia nielen vo „svojich” dvoch krajinách, ale aj Maďarsku, odkiaľ do Iuventy prišla. Viac o sebe a svojich cieľoch prezradila čerstvo 36-ročná hráčka v krátkom rozhovore.

Cristina, povedz nám, kedy si začínala s hádzanou?

„S hádzanou som začínala v 9 rokoch. Teda trochu neskôr ako ostatné deti, pretože od šiestich rokov moji rodičia chceli, aby som trénovala tenis. Nakoniec mi ale nechali vybrať si a v 14-tich rokoch som odišla do tímu Rapid Bukurešť. V tomto klube som hrala do 18-tich rokov, potom som prestúpila do Talianska.”

Ako by si sa sama opísala ako hádzanárka?
„Som vytrvalý človek, mám rada výzvy a vždy sa snažím prekonávať svoje limity. Milujem prácu v tíme a som vždy otvorená zapojeniu sa do jeho hry.”

Čo vieš o Iuvente a hádzanej na Slovensku?
„Často som tím sledovala na sociálnych sieťach a v Európskej lige. Páči sa mi ako s družstvom pracuje realizačný tím a fakt, že klub podporuje mladé talenty. Vždy chcú odviesť maximálny výkon a ostať na najvyššom stupni.”

Čo pre teba znamená podpis zmluvy v Iuvente?
„Podpis kontraktu s Iuventou pre mňa znamená novú skúsenosť s novými výzvami. Teším sa z toho, že sa môžem stať súčasťou tohto projektu a prísť na nové miesto s úžasnými členmi tímu a fanúšikmi, ktorí milujú hádzanú.”

Čo očakávaš od svojho pôsobenia?
„Projekt, ktorý mi bol predstavený a ciele tímu ma podnietili vybrať si toto miesto s otvoreným srdcom. Chcem, aby moje skúsenosti pridali tímu hodnotu a priniesli čo najviac trofejí.”

Ktoré hráčky poznáš a na ktoré sa tešíš?
„Čo sa týka hráčok, nemám medzi nimi niekoho obľúbeného. Každá jedna je potrebná na dosiahnutie cieľov, ktoré si klub stanovil.”

Máš nejaký odkaz pre fanúšikov Iuventy?
„Čakáme na vás všetkých na zápasoch, pretože potrebujeme vašu podporu, aby sme sa spolu mohli zabávať a tešiť. Už teraz sa teším na začiatok sezóny.”

Viac na preskúmanie

Aktuality

Rodinu Iuventy opustil Teodor Šimonič

Piatok siedmeho januára 2022 je pre Iuventu Michalovce a ženskú hádzanú, či šport v meste veľmi smutným. Vo veku osemdesiatich rokov nás

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.