Staršie dorky nadelili Prešovu 49:19 a sú blízko k titulu

Kategórie

Naše staršie dorastenky sú veľmi blízko k slovenskému titulu. Zverenky trénerskej dvojice Milan Adi a Marcel Vaľo zvíťazili v stredajšej dohrávke deviateho kola v Prešove vysoko 49:19 a keď nezakopnú v zostávajúcich piatich dueloch (niektoré z nich zrejme neodohrajú), budú po štvrtýkrát majsterkami Slovenska. Proti delenému tímu Prešova a Vranova nad Topľou sa strelecky najviac darilo deväťgólovým Viktórii Gajdošovej a Barbore Polievkovej, po sedem gólov pridali Jevgenija Kohučová s Karin Soskydou. Darilo sa aj mladším dorastenkám, ktoré zvíťazili 24:21 a takisto spravili výrazný krok k striebornej medaile. Najlepšou strelkyňou tímu bola osemgólová Barbora Sabovová.

Naše dorastenecké tímy majú do konca súťaže odohrať ešte päť duelov. O ich najbližšom programe vás budeme informovať v nasledujúcich dňoch…

Staršie dorastenky
ŠŠK SLŠ Prešov/MŠK Vranov nad Topľou – MŠK Iuventa Michalovce 19:49 (9:24)
Pok. hody: 4/2 – 2/2. Vylúčené: 2 – 4. Rozhodovali: Soláriková a Daňo.
ŠŠK SLŠ/MŠK: Iščenko – Krasnianska 5/2, Šarišská 4, Polanská, Ondrijová 2, Mihaľová, Tereková 1, Kacvinská, Musjevič 3, Sadvniča 2, Pokorná, Kantorisová, Rychlíková 2.
MŠK IUVENTA: Tomovčíková, Jakubiková – Kováčová 2, Hlivová 2, Tokárová, Jegorová 2, Polievková 9, Kohučová 7/2, L. Čižmariková 6, Chepyk 3, Soskyda 7, Kobová, Čižmárová, Dmitročenko, Gajdošová 9, Rohaľová 2.

Tréner Milan Adi: “Mali sme výborný úvod zápasu. Dobre sme pracovali v obrane, z toho sme vychádzali do rýchlych kontier, ktoré sme premieňali. Čakal som väčší odpor súpera, opak ale bol pravdou. Hrali sme veľmi dobre a náskok sme navyšovali. Som rád za tieto body. Chýba nám už iba krok k titulu a všetci veríme, že to zvládneme.”

Mladšie dorastenky
ŠŠK SLŠ Prešov/MŠK Vranov nad Topľou – MŠK Iuventa Michalovce 21:24 (12:12)
Pok. hody: 3/1 – 3/3. Vylúčené: 1 – 2. Rozhodovali: Soláriková a Daňo.
ŠŠK SLŠ/MŠK: Balogová – Juricová 4, Mukha, Šariššská 2, Rychliková 3, Kupcová 3, Vaxmanská 2, Ondrijová 6/1, Tereščenko, Vaľková, Kacvinská, Dzubajová, Hartlová, Geffertlová 1.
MŠK IUVENTA: Marukhnyč, Kubičinová, Cabanová – Paľová, Szatmáry, J. Kamberovič 2, Sabovová 8/3,  Valiská 4, Antolíková, Soskyda 6, Šimková, Sinajová, A. Kamberovič, V. Čižmariková, Rohaľová 4.

Tréner Dušan Daniš: “Zápas bol hlavne zo začiatku vyrovnaný. Obe družstvá sa striedali vo vedení. Nám sa podarilo odpútať sa na tri góly, vedenie sme ale neudržali a v polčase bola remíza. Vyšiel nám úvod druhého polčasu, kde sme strelili šesť gólov v rade. Škoda, že za tohto stavu sme nepokračovali v nasadenom tempe. Zbytočnými chybami sme sa pripravili o vedenie a zbytočne sme si zdramatizovali zápas…”

Viac na preskúmanie

Aktuality

Michalovský talent na kempe EHF

Talentov nikdy nie je dosť. Platí to v každej oblasti života, šport nevynímajúc. O to lepšie pre slovenskú hádzanú je,

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.