Iuventa Michalovce a Dunajská Streda opäť v Európskom pohári

Kategórie

Aj v nadchádzajúcej sezóne európskych pohárových súťaží v hádzanej bude mať MOL liga žien bohaté zastúpenie. Polovica aktuálnych účastníkov spoločnej slovensko-českej súťaže prejavila záujem o štart na európskej scéne.

„Sme radi, že až šesť tímov z MOL ligy sa uchádza o účasť na európskej pohárovej scéne, čím sa zopakuje vlaňajšok. Ide o kvarteto z Česka. Úradujúci šampión DHK Baník Most by chcel hrať Ligu majstrov, vicemajster DHC Plzeň sa prihlásil do Európskej ligy a Házená Kynžvart s DHC Slavia Praha do Európskeho pohára. Do tejto v hierarchii tretej najvýznamnejšej súťaže sa chcú zapojiť dva najlepšie slovenské kluby z uplynulej sezóny MŠK Iuventa Michalovce a HC DAC Dunajská Streda, ktorá to v uplynulej edícii dotiahla až do štvrťfinále. Iuventa požiadala o zaradenie o súťaž nižšie, ako jej prináleží na základe zisku majstrovského titulu. Predpokladáme, že jej Európska hádzanárska federácia vyhovie,“ informoval športový sekretár a riaditeľ súťaží Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Peter Brunovský.

Okrem Zemplínčaniek a Dunajskostredčaniek sa v pohárovej Európe predstavia aj ďalšie dve slovenské družstvá. „Z mužských tímov prejavili záujem Tatran Prešov a MŠK Považská Bystrica. Tatran sa tentoraz neprihlásil do Európskej ligy, ale takisto ako Iuventa chce účinkovať v hierarchii nižšej súťaži, teda v Európskom pohári. V ňom majú v ostatných rokoch tradične miesto aj hráči MŠK Považská Bystrica,“ dodal Brunovský.

Slovensko tak bude mať v sezóne 2022/2023 opäť štvornásobné zastúpenie, čo je rovnaký počet a napokon aj totožné zloženie ako v predchádzajúcom ročníku. V uplynulej sezóne zastupovali slovenskú hádzanú – Tatran Prešov v Európskej lige, MŠK Považská Bystrica v Európskom pohári (muži), MŠK Iuventa Michalovce a HC DAC Dunajská Streda v Európskom pohári (ženy). Žreb európskych pohárových súťaží s výnimkou Ligy majstrov (tú vyžrebujú už v piatok 1. júla 2022, pozn.) je na programe v utorok 19. júla vo viedenskom sídle Európskej hádzanárskej federácie.

Autor: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

Galéria

Majsterská oslava v Reštaurácii Aréna

Naše zlaté ženské družstvo sa minulú stredu stalo po štrnástykrát majsterkami Slovenska. Ešte predtým sa po dvanástykrát tešili hráčky MŠK

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.