V druhom kole Európskeho pohára proti švajčiarskemu Yellow Winterthur

Kategórie

V utorok sa v sídle EHF vo Viedni konal žreb Európskeho pohára žien, v ktorom budeme účinkovať aj my. Ten nám v druhom kole prisúdil švajčiarsky Yellow Winterthur, ktorý vlani v lige obsadil štvrté miesto.  So švajčiarskou hádzanou sme mali v pohári už raz dočinenia. V sezóne 2019/20 sme v prvom kole Európskej ligy vyradili tím Spono Eagles Notwill. Oba zápasy sa hrali na našej palubovke a vyhrali sme ich 31:25 a 32:25. Prvý duel druhého kola by sa mal hrať v termíne 8. až 9. októbra vo Švajčiarsku, odveta o týždeň neskôr na našej palubovke.

Švajčiarsky tím sa vracia do pohárovej Európy po šiestich rokoch. Naposledy účinkoval v Challenge Cupe v sezóne 2015/16, kedy do dotiahol do osemfinále, kde nestačil na holandský Virto Quintus. Tomu podľahol najskôr doma (13:37) a potom aj u súpera (16:33). V treťom kole vyradil Winterthur taliansky ASD Ariosto Pallamano Ferrara (34:21 a 25:19). Do osemfinále Challenge Cupu sa hráčky Yellow dostali ešte dvakrát predtým v sezónach 2010/11 a 2014/15. V sezóne 2012/13 si zahrali aj už neexistujúci Pohár víťazov pohárov, v ktorom vypadli v druhom kole s tureckým Izmir BSB Sk. „So švajčiarskymi tímami sme mali skúsenosti aj z turnaja Stadtwerk Cup, ktorý sme absolvovali aj minulé leto. Náš tím ale prešiel výraznou zmenou. Máme dosť zdrojov, ako získať informácie. V podstate som aj rada, že sme dostali tím z tejto krajiny. V posledných rokoch sa úroveň hádzanej v tejto krajine zvyšuje a preto sa môžeme tešiť na zaujímavú konfrontáciu. Verím, že to bude s víťazným koncom v náš prospech,“ poznamenala športová riaditeľka klubu Helena Aspridu.

Tá následne odpovedala aj na možnosť odohrať dvojzápas na jednom mieste. „Čo sa týka možného dvojzápasu na jednom mieste, všetko budeme riešiť, keď sa skontaktujeme s predstaviteľmi švajčiarskeho klubu. Sme otvorení tomu, aby sa oba zápasy hrali v Michalovciach. Všetko ale závisí od dohody klubov. Čo sa týka toho, aby sa dvakrát hralo u súpera, tomu nie sme naklonení. Nechceme našim divákov pripraviť o zážitok z európskej hádzanej.“  Trénera Petra Kostku sme zachytili v srbskej Kanjiže, kde odišiel jeho tím v pondelok na týždenné kondičné sústredenie. „So žrebom sme spokojní. Uvedomujeme, že budeme favoritom dvojzápasu. Cieľom a povinnosťou bude vo všetkej úcte k súperovi postúpiť do tretieho kola,“ rozhovoril sa michalovský tréner. „V tejto fáze ešte na október, kedy sa tieto zápasy hrajú, nepozeráme. Určite ale budeme zbierať informácie o švajčiarskom tíme. Urobíme všetko preto, aby sme postúpili ďalej,“ pokračuje Peter Kostka.

 

 

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.