Druhá výhra kadetiek

Kategórie

Slovenské hádzanárske reprezentantky si na IX. majstrovstvách sveta hráčok do 18 rokov v severomacedónskom Skopje poradili aj so svojím druhým africkým súperom. Po Guinejčankách zdolali aj hráčky Senegalu, nad ktorými v sobotňajšom stretnutí o 25. – 28. miesto vyhrali jednoznačne 41:25 (19:11).
Zverenky trénera Róberta Popluhára majú pred sebou posledné vystúpenie v rámci Prezidentského pohára, keď v pondelok o 12.00 h nastúpia na súboj o konečnú 25. priečku proti rovesníčkam z Argentíny.

Výsledky – IX. majstrovstvá sveta hráčok do 18 rokov – o 25. – 28. miesto (Skopje) – nedeľa:
Slovensko – Senegal 41:25 (19:11)
Zostava a góly SR: Jakubíková, Kantorisová, Mruškovičová – Kucsera 2, K. Karkušová 1, A. Kormanová, Walterová 1/1, Rendvanská 2, Susíková 4/1, Leštinová 5/1, R. Šalatová 3, Mydlová 8/1, Horňanová 1, Hornyák 5/2, Bačenková 8/3, Ondrijová 1
Pok. hody: 8/8 – 4/3, vylúčené: 2 – 3, rozhodovali: Hussein a Imran (obaja Irak), 50 divákov

Senegalské hádzanárky držali krok len v úvode. Slovenky v 8. min vyhrávali 5:3 a svoj náskok začali postupne zveľaďovať. Už v I. polčase si vypracovali pohodlné osemgólové vedenie. Hneď po zmene strán zvýšili nás na dvojciferný rozdiel, keď sa v 32. min presadila Hornyáková (21:11), a potom až do konca duelu pokračovali v gólostroji. Súperkám napokon nastrieľali až 41 gólov, pričom najviac viedli o 17 presných zásahov, a druhýkrát na šampionáte sa tešili z víťazstva.

Hlas:
Róbert Popluhár (tréner SR „18“): „Sme radi, že sme vyhrali a dosiahli ďalšie víťazstvo. Na Senegal sme sa dobre pripravili, pretože pre nás je každý súper na šampionáte veľmi náročný. Dôležité bolo, že sa nikto nezranil a mohli sme aj šetriť hráčky, ktoré hrali predtým viac. Teraz dostali príležitosť všetky, čo bolo podstatné. Tešíme sa na súboj s Argentínou.“

Najbližší program tímu SR – o 25. miesto:
pondelok 8. augusta: 12.00 h Slovensko – Argentína

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.