Aktuálny víťaz macedónskeho pohára so šestnásťročným supertalentom

Kategórie

Už v piatok odštartuje v našej aréne ženský hádzanársky turnaj O pohár mesta Michalovce. Ten je nástupcom bývalého medzinárodného turnaja Memoriálu Tomáša Jakubča, ktorý sa tu hral naposledy v roku 2019. Po pandémii sa vraciame k tradičnému letnému turnaju, no už s novým názvom. Opäť ale bude mať medzinárodný punc, keďže sa na ňom zúčastnia tímy zo štyroch krajín. Zaujímavosťou je, že všetci štyria sa predstavíme v Európskom pohári. V predchádzajúcom článku sme si predstavili nášho piatkového súpera, poľský Eurobud JKS Jaroslaw, teraz je na rade náš sobotňajší súper, macedónsky ŽRK  Metalurg Skopje.

Aj náš druhý súper na turnaji O pohár mesta Michalovce, macedónsky ŽRK Metalurg Skopje, si zahrá v európskom pohári č. 3 EHF Európsky pohár. Jeho súperom v druhom kole bude grécky PAOK Solún. Ide o veľmi zaujímavého účastníka. Veď ŽRK je už osemnásobným majstrom svojej krajiny. Prvé tri tituly získal ešte v rokoch 1967 až 1970. Štvrtý v roku 1985, posledné štyri už v ostatnom desaťročí. Naposledy sa ŽRK tešil v roku 2019. Macedónsky klub si pripísal aj jeden úspech v pohárovej Európe, kde hráva v posledných rokoch nepretržite od sezóny 2009/10. Výnimkou bola iba sezóna 2016/17. V Challenge Cupe, ktorého nástupcom je práve Európsky pohár, skončili v sezóne 2009/10 až v semifinále. V minulej sezóne štartovali rovnako ako my v Európskom pohári. V druhom kole ale nestačil Metalurg na luxembursky HB Dudelange. Tomu v dvojzápase na jeho pôde podľahli najskôr 18:27 a na postup do tretieho kola mu nestačila ani následná výhra 22:19.

Z jedného pohára sa hráčky ŽRK Metalurg tešili aj v minulej sezóne. Po deviatich rokoch sa dostali do Final-four národného pohára, ktorý nakoniec aj vyhrali. V semifinále si poradili s aktuálnym majstrom a takisto pravidelným účastníkom európskych pohárov Kumanovo. Obhajcu pohára zdolali 25:21, hoci po polčase prehrávali 10:12. Vo finále zdolali ďalšieho silného protivníka, Glorche Petrov, ktorý má najviac trofejí v krajine. Ten porazili 30:27 a tešili sa tak po šiestykrát z národného pohára. Na finálovom turnaji vynikla vtedy ešte iba pätnásťročná stredná spojka Iva Mladenovská, ktorá strelila devätnásť gólov!!! Trénerka Julia Damčevská mala v minulej sezóne v kádri iba hráčky z Macedónska.

Káder v sezóne 2021/22

Brankárky: Amra Iljaz, Teodora Gulicovska.

Pivotky: Sanja Hristoska Sara Kolovska.

Krídla: Marija Trajkovikj, Marija Petreska, Pena Gramatova, Iva Božinovska.

Spojky: Maja Arsenievska, Angela Vaseva, Iva Mladenovska, Marija Temelkovská, Tanja Temelkovská, Biljana Nestoroska.

Trénerka: Julijana Damčevská. Asistent trénera: Blagoja Vesikj.

Viac na preskúmanie

MOL Liga

Druhé kolo rozdelené do troch dní

Druhé kolo nadnárodnej MOL ligy, ktoré sa odohrá tento týždeň, je rozdelené do troch dní. Kvôli pohárovým povinnostiam si zápas

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.