Naši bývalí v zahraničí: Hlavatý najlepším trénerom v Rusku

Kategórie

Už je nejaký čas známe, že slovenský hádzanársky tréner Tomáš Hlavatý, ktorý v rokoch 2010 až 2012 pôsobil aj v Michalovciach, ukončil po štyroch ročníkoch svoje pôsobenie v ruskom Rostove. Ešte na rozlúčku sa mu ušlo významné ocenenie. Ako bodka za jeho pôsobením prišla cena pre najlepšieho trénera sezóny.

Vo štvrtok 18. augusta zverejnili výsledky ankety o najlepších na jednotlivých pozíciách v ruskej Superlige žien v sezóne 2021/2022. Hlavatý, ktorý priviedol svoje zverenky k majstrovskému titulu, získal najviac hlasov spomedzi všetkých kormidelníkov. Honor si odniesli aj štyri jeho zverenky: Anastasia Laginová, Julia Managarovová, Anna Vjachirevová a Anna Senová. Trisaťpäťročný Slovák v Rostove najskôr zastával funkciu asistenta, ale v druhej časti uplynulej sezóny zaskočil za Švéda Per Johanssona a slávil úspech vďaka finálovému triumfu nad rivalkami z CSKA Moskva. Hlavatý bude svoje trénerské poznatky a skúsenosti odovzdávať v Nórsku, kde okúsi prácu v ďalšom špičkovom hádzanárskom klube po maďarskom Győri Audi ETO KC a Rostove. Jeho novým pôsobiskom bude tím úradujúceho víťaza Ligy majstrov – Vipers Kristiansand, kde bude plniť funkciu asistenta kouča.

Viac na preskúmanie

Galéria

„Tím Iuventy“: Adriana Holejová

V rubrike „Tím Iuventy“, v ktorom vám postupne predstavíme všetky hráčky kádra ženského tímu sme sa tentoraz zamerali na náš ďalší klenot,

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.