Pikantná premiéra Dmytrenkovej, návrat štvorice bývalých hráčok

Kategórie

Štyri hráčky nášho ženského tímu sa ocitlo v nominácii trénera reprezentácie Jorgeho Dueňasa na blížiace sa prípravné zápasy proti Ukrajine. Slovenky sa budú pripravovať od 25. septembra práve v Michalovciach, kde ich v piatok tridsiateho septembra čaká prvý duel s Ukrajinkami. Odveta sa bude hrať v sobotu vo Vranove nad Topľou.

Pikantnú premiéru bude mať naša kridelníčka Natália Dmytrenková. Naturalizovaná Ukrajinka sa ocitla v ženskej reprezentácii po prvýkrát a hneď to bude proti svojej rodnej krajine. Okrem nej sa v nominácii ocitli aj ďalšie naše krídla Martina Popovcová a Bibiana Štefaníková, ako aj spojka Alena Dvorščáková, ktorá na úvod sezóny strelila už štrnásť gólov. Do Michaloviec sa po krátkom čase vrátia aj naše tri bývalé hráčky – Nikoleta Trúnková, Vladimíra Bajčiová a Adriana Holejová, ktoré sa po minulej sezóne vybrali zbierať skúsenosti do zahraničia. Po viac ako roku sa v reprezentácii predstaví aj naša ďalšia bývalá hráčka – Veronika Habánková, ktorá je po operácii kolena.

V nominácii na sústredenie, ktoré sa začne 25. septembra figuruje 20 hráčok, presnú polovicu tvoria legionárky. Do národného tímu sa oproti predchádzajúcim akciám vracajú brankárka Viktória Oguntoyová, pivotka Kristína Pastorková, Simona Szarková, Veronika Habánková a Barbora Lancz. Šancu dostanú aj mladé Olívia Ščípová, Alena Dvorščáková a Natalia Dmytrenková. Naopak, v kádri chýbajú skúsené Adriana Medveďová či Marianna Rebičová. Pre Slovenky to bude príprava na novembrovú I. fázu kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2023, v ktorej ich čakajú Lotyšky.

Nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na sústredenia a dva medzištátne zápasy proti Ukrajine (25. 9. – 2. 10. 2022):
brankárky: Viktória Oguntoyová (Dunaújvárosi Kohász KA/Maď.), Soňa Furgaláková, Viktória Voržáčková (obe HK Slovan Duslo Šaľa)
pivotky: Viktória Györiová (Szombathelyi KKA/Maď.), Nikoleta Trúnková (Kisvárdai KC/Maď.), Kristína Pastorková (HC DAC Dunajská Streda)
krídelníčky: Martina Popovcová, Bibiana Štefaniková, Natalia Dmytrenková (všetky MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda)
spojky: Karin Bujnochová (MKS Zaglebie Lubin/Poľ.), Vladimíra Bajčiová (Jomi PDO Salerno ASD/Tal.), Adriána Holejová (OGC Nice Côte d’Azur Handball/Fr.), Simona Szarková, Veronika Habánková (obe Kisvárdai KC/Maď.), Barbora Lancz (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Anette Emma Hudáková (Moyra-Budaörs Handball/Maď.), Alena Dvorščáková (MŠK Iuventa Michalovce), Erika Rajnohová (HC DAC Dunajská Streda), Olívia Ščípová (HK Slovan Duslo Šaľa).

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.