Dominantné víťazstvo v Zlíne

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce zvíťazili v zápase desiateho kola MOL ligy na pôde Handball PSG Zlín hladko 34:21 (19:6) a dosiahli tak deviate ligové víťazstvo v rade, ktorým sa dostali na čelo tabuľky. Strelecky sa darilo hlavne mladučkej Karin Soskyde, ktorá zaznamenala sedem presných zásahov.

Zverenky trénera Petra Kostku odohrajú do konca jesennej časti ešte tri zápasy. V stredu pätnásteho novembra ich čaká domáci predohrávaný zápas jedenásteho kola MOL ligy, v ktorom o 17.30 hod. privítajú Sokol Písek. Potom už preladia na pohárovú Európu. V sobotu a v nedeľu ich čaká domáci dvojzápas tretieho kola EHF Európskeho pohára, v ktorom privítajú kosovský KHF Istogu. Prvý duel sa začína o 17.30 hod., druhý o 11.30 hod.

Michalovčanky od úvodu zápasu nepustili súpera prakticky k ničomu Výbornou obranou nútili domáce hráčky k chybám, ktoré trestali. Nečudo tak, že Zlín svoj prvý gól dosiahol až v dvadsiatej minúte. To už Michalovčanky viedli 13:0!!! Zverenky trénera Petra Kostku aj naďalej pokračovali v naťahovaní svojho vedenia. Do polčasu vyhrávali 19:6. Ani v druhom dejstve sa obraz hry nezmenil. Keďže mala Iuventa vysoký náskok, jej tréner mal možnosť pretočiť všetky hráčky v kádri. Michalovčanky nakoniec vyhrali presvedčivo 34:21 a dosiahli tak deviate ligové víťazstvo v rade. Navyše sa o skóre dostali na prvé miesto, pred obhajcu prvenstva z Dunajskej Stredy.

Handball PSG Zlín – MŠK Iuventa Michalovce 21:34 (6:19)
Pok. hody: 4/4 – 5/5. Vylúčené: 5:9. Rozhodovali: Beneš a Kubis (obaja Česká republika). Divákov: 123.
HANDBALL PSG: Hanzalíková, Stojarová, Rafajová – Herbočková 1, Karlíková, Gabrhelová 1, Mizerová, Štipčáková 8/4, Šimková 3, Ševčíková 1, Jagodičová 1, Polomíková, Sedláčková 1, Kříčková 4, Filípková 1, Poznarová.
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská 1 – Radovičová 5/3, Pejovičová 2, Popovcová 2, Paľová 5, Bačenková 3, Habánková 4, Soskydová 7/2, Kohučová 1, Wollingerová, Kowaliková 1, Kompaniecová, Klučková 1, Krivokapičová 3.

Tréner Peter Kostka: “Vzhľadom k nahustenému programu, keď za osem dní odohráme štyri zápasy, sme sa rozhodli šetriť kľúčové hráčky. Voľno dostala pivotka Dorsz, ktorá s nami ani necestovala. Chcel som navyše rozdeliť hru na viacero hráčok. Okrem Dorszovej menej chytala aj Jablonská a do zápasu nenastúpili ani Wollingerová s Kompaniecovou. K zápasu. Do dvadsiatej minúty sme boli výborní a atakovali sme rekord ligy. Viedli sme 13:0. Do tohto momentu som bol spokojný. Potom prišlo poľavenie, s čím spokojný nie som. Po zápase som aj ostro vystúpil voči niektorým hráčkam a jasne som im zdôraznil, že pod mojim vedením nie je možné hrať na pol plynu. Som rád, že sme to zvládli, som rád aj za niekoľko individuálnych výkonov. Potešila ma Karin Soskyda, ktorá mala streľbu sedem ku sedem. Táto hráčka ma potešila aj v obrane. Takisto som rád, že sme sa dostali na prvé miesto v tabuľke.”

Viac na preskúmanie

Ženy

Trojgólová prehra na Žitnom ostrove

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce prehrali v zápase pätnásteho kola MOL ligy na pôde DAC Dunajská Streda 23:26 a v MOL lige tak utrpeli

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.