Po obrovskej dráme výhra o jeden gól

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce majú po prvej výhre v sezóne aj prvé víťazstvo na vlastnej palubovke. V stretnutí štvrtého kola MOL ligy doma zdolali po obrovskej dráme v repríze posledných dvoch národných finále HC DAC Dunajská Streda 20:19. Michalovčanky sa poriadne potrápili. Pred začiatkom poslednej pätnásťminútovky prehrávali 14:17, päťgólovou šnúru ale strhli vedenie na svoju stranu a dokráčali k cennému víťazstvu. Zápasu sa vo svojom vydaní venujú aj Podvihorlatské noviny.

Prvých trinásť minút bez gólu

Chemkostav aréna zažila ďalší z dramatických zápasov. Michalovčanky, ktoré nastúpili už aj s uzdravenou kanonierkou Kompaniecovou, sa poriadne zahrávali s nervovou sústavou svojich fanúšikov. Absolútne sa im totiž nedarilo v koncovke. Prvý gól proti DAC dosiahli až v trinástej minúte, keď sa presadila Kohučová, ktorá upravila na 1:3. Aj v ďalších minútach ale pokračovalo trápenie Zemplínčaniek. V 20. minúte prehrávali 3:5, šnúrou štyroch gólov ale otočili výsledok vo svoj prospech a polčas vyhrali 10:9. O tesné vedenie sa zaslúžila práve Kompaniecová, ktorá premenila pokutový hod už po uplynutí času prvého dejstva. Ani začiatok toho druhého Michalovčankám nevyšiel. Opäť sa trápili v koncovke. Dunajská Streda rýchlo trikrát skórovala a dostala sa na koňa. V 45. minúte viedla 17:14 a išla v ústrety prvého víťazstva v Michalovciach vôbec. Nakoniec sa ale ich sláva nekonala. V bránke Iuventy sa totiž rozchytala Almeidová a aj jej zásluhou Michalovčanky opäť otočili skóre. Tentoraz trinásť minút neskóroval DAC a toto už bolo rozhodujúce. Michalovčanky zvíťazili tesne, o jeden gól, ale takéto víťazstvá sú pre psychiku mladého družstva možno aj lepšie, ako keby vyhralo o dvadsať gólov…

Dôležitý návrat Kompaniecovej

Dôležitosť šlágra štvrtého kola si uvedomovali oba tímy. Možno aj preto padlo iba 39 gólov. Domáce hráčky podali výborný výkon v obrane, v útoku ale viackrát hrali strnulo, nedarila sa im streľba a viackrát sa dokonca aj ponúkali, ktorá z nich zakončí. Viacerým hráčkam duel nevyšiel, no nakoniec našli silu a vôľu vo víťazstvo. Výrazne im k tomu pomohla aj ukrajinská ostrá spojka Kompaniecová. Ani nie šiestimi gólmi, ktorými bola najlepšou strelkyňou tímu. Ani nie troma premenenými sedmičkami, no hlavne tým, že bola opäť pilierom v obrane. Jasne sa ukázalo, čo Iuvente v prvých troch kolách chýbalo. Bola to osobnosť tejto Ukrajinky, ktorá sa zranila v generálke a chýbala tak v prvých troch kolách MOL ligy. „Má to určite ťažké. Vrátila sa po pôrode a keď sa už do toho dostávala, prišlo zranenie členka. Pomohla nám hlavne v defenzíve. Výborne bránila s Dvorščákovou v strede obrany, kde sa dopĺňali. Určite sa bude ešte zlepšovať, hlavne v útočnej fáze. Má za sebou akurát dva tréningy, takže to bolo vidno. Aj napriek tomu nám veľmi pomohla,“ vyzdvihol účasť svojej opory tréner Peter Kostka.

Dva góly, ktoré zmenili dej duelu

Michalovčanky sa trápili v ofenzíve od samého začiatku. Gól nedali prvých trinásť minút, až potom presne mierila mladučká Kohučová. Táto ukrajinská spojka dala síce v zápase iba dva góly, oba ale veľmi dôležité. Prvým ako sme spomínali otvárala skóre, druhým poslala svoj tím do vedenia 18:17 a to už Iuventa z rúk nepustila. „Treba objektívne priznať, že to nebol, čo sa týka kvality ideálny zápas pre diváka. Na druhej strane, čo si môže priať viac ako zápas, keď sa rozhodne až v samom závere a vyhrá to jeho družstvo,“ priznal Peter Kostka v úvode svojho hodnotenia aj fakt, že jeho zverenky sa mohli zahrávať s nervovou sústavou svojich fanúšikov.

„Jasne sa ukázalo naše nízke sebavedomie, ktoré sme nabrali v predošlých dueloch. Dievčatá boli strašne nervózne. Teší má, že nás držala obrana. Či to bolo o dva, alebo o tri góly, v obrane sme hrali svoj systém, na ktorom sme sa dohodli. Horšie to bolo s útokom, kde bolo vidno, že nám stále nefunguje súčinnosť. Aj preto ma trochu mrzí, že sme viac nedokázali vyťažiť z kvalitnej obrany. Mali sme mať viac trhákov. Takisto ma mrzí nedisciplinovanosť, keď sme na začiatku druhého polčasu mali až štyri vylúčené hráčky. To sa nám nemôže stávať. Nie je pravdou, že nás súper prehrával. My sme ich vrátili do hry našimi chybami a hlúpymi vylúčeniami,“ pokračuje Peter Kostka. Jeho zverenky sa v poslednej pätnásťminútovke zmobilizovali. Tentoraz trinásť minút neskóroval DAC, čo bolo rozhodujúce. „Výrazne nás tam podržala brankárka Almeidová. Doslova sme to ubojovali. Niekedy je ale takéto víťazstvo pre psychiku hráčok lepšie, ako keď vyhráte o dvadsať gólov,“ uzavrel svoje hodnotenie michalovský tréner.

Viac na preskúmanie

Ženy

S Mostom doma v stredu tridsiateho marca

V treťom kalendárnom mesiaci roka 2022 sa na ligových palubovkách predstavíme štyrikrát. Dva zápasy odohráme doma a dva vonku. Čaká nás aj

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.