Presvedčivé víťazstvo nad Porubou

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce zvíťazili v predohrávanom stretnutí šiesteho kola MOL ligy na domácej pôde nad DHC Sokol Poruba hladko 37:24 a dobre sa tak naladili na „európsky víkend“. V ňom najskôr v sobotu od 18.00 hod. privítajú v druhom kole EHF Európskeho pohára švajčiarsky Yellow Winterthur. Odvetný duel sa uskutoční taktiež v Michalovciach, a to v nedeľu od 16.00 hod.

Domáce hráčky neponechali vo svojom treťom domácom vystúpení v tejto sezóne nič na náhodu. Od samého úvodu diktovali tempo hry a už v prvom polčase získali zápas na svoju stranu, čím v druhom dejstve umožnili trénerovi Petrovi Kostkovi prestriedať celé družstvo, ušetriť sily kľúčových hráčok a dať šancu aj mladým hráčkam z kádra. Na úvodný gól Kompaniecovej síce odpovedala Dybalová, bolo to ale jedinýkrát, kedy Iuventa nebola vo vedení. Na prvý gól Poruby totiž odpovedala gólovou šnúrou. Po presnom zásahu Wollingerovej viedla v deviatej minúte 7:1, na čo lavička DHC Sokol reagovala oddychovým časom. Ten nepomohol, keďže o osem minút neskôr zvyšovala Popovcová už na rozdiel desiatich gólov (11:1). Ani tento náskok favorita duelu neuchlácholil a ten si už do polčasu vytvoril jedenásťgólový náskok 20:9. Ani v druhom dejstve sa obraz hry nezmenil. Michalovčanky diktovali jej priebeh a to aj napriek tomu, že sa na palubovke objavila každá jedna hráčka. Po výhre 37:24 sa tak Zemplínčanky dobre naladili na ťažký víkend, v ktorom ich čaká dvojzápasu druhého kola EHF Európskeho pohára.

MŠK Iuventa Michalovce – DHC Sokol Poruba 37:24 (20:9)
Pok. hody: 1/1 – 6/5. Vylúčené: 8 – 4, ČK: Kolarovská (Michalovce, za tri vylúčenia). Rozhodovali: Jánošiková a Bočáková. Divákov: 180.
MŠK: Almeidová, Jablonská, Jakubíková – Dvorščáková 6, Štefaniková 3, Dmytrenková 1, Popovcová 5, Soskyda 4, Lukáčová, Kohučová 5, Borysevyčová 2, Wollingerová 2, Kompaniecová 7/1, Kolovská, Klučková 1, Krivokapičová 1.
DHC SOKOL: Wizurová, Hřebejková – Dybalová 4, Karolína Rajová 1, Farářová 1/1, Ulmanová, Vachtarčíková 2, Prašivková 2, Baumbachová 2, Šmidáková 4, Hiraldo 6/4, Feldmannová 1, Kristína Rajová 2.

Tréner Peter Kostka: „Bol to pre nás jednoduchší zápas, taký sme ale mohli mať aj doma s Kynžvartom, či v Olomouci. Sú to síce silnejšie družstvá, no my sme si tento duel spravili jednoduchší. Skúsené dievčatá zabrali a potiahli družstvo. Chcel som dať šancu aj mladým, no povedali sme si, že to musia rozbehnúť skúsenejšie. Tie veľmi dobre pristúpili k zápasu. Takto nejako by som chcel, aby sme sa prezentovali aj v ďalších dueloch.“

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.