Reprezentácia Slovenska bez chorej Martiny Popovcovej

Kategórie

Hádzanárky Slovenska sa zišli v pondelok popoludní v Bratislave pred blížiacim sa kvalifikačným dvojzápasom o postup na MS 2023 proti reprezentantkám Lotyšska. Hlavný kouč národného tímu SR Jorge Dueňas privítal v bratislavskom hoteli Premium pred začiatkom záverečnej prípravy na I. fázu kvalifikácie 18-členný káder, v ktorom prišlo na poslednú chvíľu k jednej zmene, ktorá sa týka aj nášho tímu. V nominácii chýba chorá kridelníčka Marina Popovcová. V tíme tak máme jednu hráčku, ďalšiu kridelníčku Bibianu Štefanikovú.

Dueňas miesto Popovcovej nominoval Moniku Penzeš z Dunajskej Stredy. Jeho zverenky budú trénovať v Bratislave a vo štvrtok 27. októbra odcestujú do Podgorice na dva medzištátne priateľské zápasy s Čiernou Horou, ktoré sú na programe v piatok a v sobotu (28. a 29. 10. o 18.00 h). Mojím zámerom je zobrať na tieto prípravné zápasy 17 hráčok. Vždy v nich nastúpi šestnástka.“ Prekvapením jeho nominácie je absencia Simony Szarkovej, najlepšej hádzanárky Slovenska za rok 2021. „Sima je veľmi dobrá hráčka, ale momentálne nie je na tom optimálne fyzicky. Ani vo svojom klube nehráva. Keď popracuje na svojej fyzickej kondícii, tak verím, že na ďalší zraz ju budeme môcť povolať,“ vysvetlil neúčasť spojky maďarskej Kisvárdy španielsky kormidelník. Jeho slová svedčia o tom, že hoci teraz dostali prednosť iné hráčky, dvere do reprezentácie má Szarková otvorené. Keď bude fit a v optimálnej forme, jej kvality, skúsenosti i góly môžu slovenskému družstvu len pomôcť. Členovia realizačného tímu musia svoje zverenky pripraviť na štyri stretnutia. Najskôr dve proti Čiernohorkám a následne kvalifikačný dvojzápas proti Lotyškám, ktoré budú Slovenky hostiť 2. novembra od 19.00 h v Šali a následne 6. 11. sa predstavia v odvete od 14.10 h v meste Valmiera. „Paralelne si rozdelíme úlohy medzi sebou. Každý bude mať svoju časť. Určite sa chceme pripraviť aj na Čiernu Horu. Je to kvalitný súper, takže rozhodne to nemôžeme vypustiť, ale viac nás zaujíma Lotyšsko,“  poznamenal asistent trénera Peter Pčola. Slovenské hádzanárky po pondelkovom večernom tréningu čakajú do odchodu do Čiernej Hory ešte tri tréningové jednotky. Po nedeľňajšom návrate sa od pondelka začnú pripravovať na Lotyšky.

Aktualizovaná nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na dva medzištátne stretnutia proti Čiernej Hore (28. a 29. 10.) a dvojzápas I. fázy kvalifikácie MS 2023 proti Lotyšsku (2. a 6. 11. 2022):
brankárky: Viktória Oguntoyová (Dunaújvárosi Kohász KA/Maď.), Soňa Furgaláková, Viktória Voržáčková (obe HK Slovan Duslo Šaľa),
pivotka: Viktória Györiová (Szombathelyi KKA/Maď.), Nikoleta Trúnková (Kisvárdai KC/Maď.), Kristína Pastorková (HC DAC Dunajská Streda)
krídelníčky: Bibiana Štefaniková (MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková, Monika Pénzes (obe HC DAC Dunajská Streda), Lenka Ratvajská (HK Slovan Duslo Šaľa)
spojky: Karin Bujnochová (MKS Zaglebie Lubin/Poľ.), Vladimíra Bajčiová (Jomi PDO Salerno ASD/Tal.), Adriána Holejová (OGC Nice Côte d’Azur Handball/Fr.), Veronika Habánková (Kisvárdai KC/Maď.), Barbora Lancz (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Erika Rajnohová, Natália Némethová (obe HC DAC Dunajská Streda), Olívia Ščípová (HK Slovan Duslo Šaľa).

Viac na preskúmanie

Ženy

Štvorgólová prehra s Baia Mare

V druhom zápase Memoriálu Edwarda Jankowskego v poľskom Lubline sme nestačili na rumunský CS Minaur Baia Mare, ktorému sme podľahli

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.