Po prestávke štartujeme v Plzni. Cieľom je zisk bodov

Kategórie

Po reprezentačnej pauze sa rozbehne kolotoč zápasov MOL ligy, ktorý sa zastaví až tesne pred Vianocami. Náš tím čaká do konca roka sedem duelov a bojovať budeme na troch frontoch. Najskôr to bude v lige, v ktorej nás čaká v sobotu súboj na pôde aktuálneho českého vicemajstra HC Plzeň. Tomu sa rovnako ako nášmu tímu v prvých siedmych dueloch nedarilo, keď až päťkrát našiel premožiteľa.

Počas trojtýždňovej pauzy sa Michalovčanky zamerali na to, čo im v predošlých dueloch chýbalo. Aj keď tréner Peter Kostka nemal k dispozícii macedónsku pivotku Kolovskú, ktorá absolvovala domáci európsky šampionát a určitú dobu ani Bibianu Štefanikovú, ktorá reprezentovalo Slovensko, tešil ho hlavne fakt, že sa mohol venovať tímu a tým nedostatkom, ktoré sa ukázali v prvých siedmych dueloch. „Počas pauzy sme pracovali hlavne na kondícii. Ukázalo sa totiž, že súperov sme nedokázali počas zápasov ubehať a fyzicky ich tak prevýšiť, ako sme očakávali. Zvolili sme náročný silový program. Veľa sa behalo, či už s loptou, alebo bez nej. Mojim cieľom v ďalších zápasoch bude to, aby sme na súperov vytvárali tlak a zostali tak celý duel. Myslím, že sme sa značne v tomto posunuli. Zamerali sme sa aj na individuálne činnosti hráčok. Menej sme už robili na systéme. Tento tím je ešte veľmi mladý. Povedali sme si, že budeme hrať iba niekoľko útočných kombinácii, ktoré budú maximálne jednoduché. Z toho sa budeme snažiť dostávať do šancí. Práve na tom sme robili celú reprezentačnú pauzu,“ obšírnejšie opísal priebeh reprezentačnej prestávky tréner Peter Kostka.

Michalovčankám sa v prvých siedmych dueloch nedarilo podľa predstáv. Premožiteľa našli až štyrikrát, na čo sme neboli v predošlých rokoch zvyknutí. Aj preto Kostka očakáva v ďalších zápasoch do konca roka nielen herné, ale aj výsledkové zlepšenie. „Táto fáza musí byť úspešnejšia,“ reaguje na našu otázku michalovský tréner a hneď dodáva. „Nejde o to, či veríme, alebo nie. Potrebujeme začať zbierať body, aby sme sa v tabuľke posúvali vyššie. Naším prioritným cieľom sú obhajoba titulu a Slovenského pohára, no potrebujeme získavať aj body v lige. Najťažší je vždy ten najbližší zápas a teraz je pre nás najťažším zápas v Plzni. Verím, že sme sa dobre pripravili a že tam v sobotu vyhráme. Potom nás čaká doma Zlín, čo bude možno ľahší súper, no na to ešte nepozeráme. Aktuálne mňa osobne zaujíma len Plzeň. Čo ma teší, že konečne sme komplet a to, že dievčatá sú nabudené získavať víťazstvá.“

V sobotu sa Zemplínčanky predstavia v Plzni, ktorému sa po vlaňajšom vzplanutí tiež nedarí. „Hrajú ako na hojdačke. Odohrajú výborný zápas so Šaľou a potom sú schopné prehrať o desať gólov so Slaviou. Plzeň ťaží z domáceho prostredia. Doma sú výrazne silnejší. Využívajú to, že viaceré družstvá k ním cestujú dlho, čo sa týka aj nás. Plzeň má výbornú brankárku a dve rozdielové hráčky. Musíme si dať pozor na sestry Galuškové, ktoré tvoria ich hru. Ide o to, aby sme ich ubránili, nespravili z brankárky Rezáčovej hrdinu dňa a takisto si musíme dať pozor aj na rýchlosť ich krídel. Pri tomto družstve som sa ale naučil hlavne jednu vec. Nepotrebujeme riešiť silu súpera, potrebujeme riešiť nás a náš výkon. Nemôžeme riešiť silné stránky súpera, musíme riešiť to, ako pretlačíme naše silné stránky do jednotlivých zápasov,“ dodal Peter Kostka.

Viac na preskúmanie

Ženy

Slovo o našom piatkovom súperovi

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce sa po týždni opäť predstavia doma. Opäť to bude v piatok, no tentoraz ich čaká zrejme silnejší

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.