Po obrovskej dráme dva body z pôdy českého vicemajstra

Kategórie

Drámou sme ukončili MOL ligu pred reprezentačnou prestávkou a drámou na pôde súpera sme ju aj začali po nej. V ôsmom kole nadnárodnej súťaže sa tentoraz šťastena priklonila na našu stranu, keď sme na pôde českého vicemajstra HC Plzeň vyhrali tesne 24:22 (12:9). Je to naše druhé tohtosezónne víťazstvo u súpera, ktorým sme vyrovnali našu bilanciu zápasov v lige na štyri výhry a štyri prehry. Naše družstvo sa najbližšie predstaví na domácej pôde, keď budúcu sobotu 26. novembra privíta Zlín (17.30 hod.).

Úvod duelu bol z oboch strán vyrovnaný. Za Michalovčanky sa v prvých sekundách hry presadzovala Štefaniková, ktorá vo štvrtej minúte zrovnala na 2:2. Zemplínčanky sa prvýkrát ujali vedenia v ôsmej minúte po góle Popovcovej (4:5) a odvtedy už v prvom dejstve neprehrávali. Domácim sa síce darilo až do osemnástej minúty držať vyrovnaný stav (8:8), záver prvého dejstva ale vyšiel lepšie Michalovčankám. Tie poslala do vedenia Krivokapičová a následne Kompaniecová upravila na 10:8. Veronika Galušková síce znížila na 9:10, posledné slovo ale patrilo Wollingerovej a Dvorščákovej, ktoré dostali Iuventu do trojgólového polčasového vedenia 12:9.

Hostkám vyšiel aj vstup do druhého dejstva. Najskôr Almeidová zlikvidovala sedmičku Dominike Galuškovej, hneď z proti útoku presne mierila Dvorščáková (9:13). Hostky aj naďalej naťahovali svoje vedenie. Po presnej strele Štefanikovej viedli v 37. minúte 15:11. Plzeň síce v následne presilovke znížil na 13:15, hneď na to hrali presilovky aj Michalovčanky a po góle Soskydy mali znova štvorgólový náskok (14:18). Plzeň ale opäť zdvihol hlavy. Po dvoch góloch kanonierky Veroniky Galuškovej bolo v 50. minúte už len 17:19 a teda bolo aj všetko otvorené. Domáce hráčky využili dvojitú presilovku najskôr na zníženie po presnej strele Kepkovej (20:21) a v 56. minúte dokonca Franzová vyrovnala na 21:21. Kompaniecová preklopila misky váh na stranu Iuventu, v tej iste 57. minúte ale Veronika Galušková opäť vyrovnala. V predposlednej minúte Iuventu opäť poslala Štefaníková do vedenia a keď sa hneď na to presadila aj Klučková, bolo rozhodnuté o jej víťazstve.

DHC Plzeň – MŠK Iuventa Michalovce 22:24 (9:12)
Pok. hody: 6/4 – /1. Vylúčené: 3 – 6. Rozhodovali: Bubeníček a Petruška.
DHC: Řezáčová, Mancellari – Kepková 3, Šmrhová, Bušauerová 1, Schreibmeierová 1, Kantnerová, Formanová, Drozdová, Franzová 4, Panošková, L. Galušková, Tomanová, Lásková 1, D. Galušková 3, V. Galušková 9/4.
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská – Dvorščáková 3, Štefaníková 5, Dmytrenková, Popovcová 3, Soskydová 2, Kohučová 1, Borysevyčová, Wollingerová 1, Kompaniecová 4/1, Kolovská, Klučková 1, Krivokapićová 4.

Tréner Peter Kostka: „Dosiahli sme cenné víťazstvo, ktoré sme veľmi potrebovali. Po viacerých ťažkých prehrách sme sa totiž dostali pod tlak, pod tlak víťazstiev. V takýchto prípadoch sa hrá nesmierne ťažko a jediným receptom na úspech je bojovnosť a srdce. Presne to sme v Plzni ukázali. Chýbala nám ľahkosť a väčšie sebavedomie. Keby sme ich mali, zápas zlomíme na našu stranu už skôr. Zápasov, aký bol v Plzni nás ešte čaká strašne veľa. Ukážeme v nich perfektné úseky, v ktorých prenesieme veci z tréningov do zápasov, no súčasne aj infarktové situácie, ktorým sa nevyhýbame od úvodu sezóny. Stále nedokážeme zlomiť zápas na svoju stranu a súpera tak v ňom ponechávame. Zápas v Plzni krásne ukázal aktuálnu sezónu. Hráme dobre, vyhrávame o niekoľko gólov, no namiesto definitívneho zlomenia súpera ho zlou koncovkou a zbytočnými vylúčeniami vrátime do zápasu. A zrazu je z pohody dráma. Tieto úseky eliminujeme iba maximálnou koncentráciou v obrane a v útoku.“  

Viac na preskúmanie

Ženy

V tejto sezóne lepší o gól

Túto nedeľu vyvrcholí v Trnave ženská časť Slovenského pohára v hádzanej žien. Do finále sa dostali rekordér v počte zisku

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.