Hrať ako by bolo 0:0

Kategórie

Po viac ako šiestich rokoch majú hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce ďalšiu šancu preniknúť v pohárovej Európe aj do jarnej časti. Zverenky trénera Petra Kostku vyhrali prvý duel tretieho kola EHF Európskeho pohára nad švédskym Lugi Dam o osem gólov 33:25 a sú tak veľmi blízko k jarnému osemfinále.

Nedeľňajšia odveta na švédskej pôde môže byť aj dramatická. Iuventa má totiž mladé družstvo a aj preto sa tréner Peter Kostka bude spoliehať na pár skúsených hráčok v tíme, ktoré by mali mladé družstvo ukočírovať. „Bude to naša úloha. Je to hlavne o nastavení hlavy. Nemôžeme ísť do toho, že vyhrávame o osem gólov. Zápas začína od 0:0, a tak to musíme aj brať. Nemôžeme sa nejako zblázniť a prestať hrať našu hru. Dôležitý bude hlavne začiatok duelu. Keď nám neodskočia, tlak bude na ich pleciach,“ poznamenala najskúsenejšia hráčka v tíme a jeho kapitánka Patrícia Wollingerová. „V prvom zápase sme ich zaskočili. Dobre sme bránili a v útoku dôsledne premieňali šance. Naším zámerom bolo hrať čo najviac protiútokov a útokov z druhej vlny. Práve z toho sme ťažili. V druhom dejstve sme už hrali na istotu. Urobili sme ale pár chýb, ktoré nás stáli ešte lepší výsledok. Osemgólový náskok je vysoký. Nič ale ešte nemáme vyhraté. V odvete musíme hrať ako by bolo 0:0,“ pokračuje Wollingerová, ktorá sa s tímom pripravuje na alternatívu, že Lugi Dam nastúpi bez svojej kľúčovej hráčky Guldenovej, ako aj na to, že 33-ročná spojka bude hrať. „Od švédskeho tímu asi každý čakal viac. Ja osobne hlavne v súbojoch jedna na jednu. Zistili sme, že sa s nimi dá hrať a teraz to musíme zúročiť. Sami sme sa mohli presvedčiť, že ich hra na Guldenovej dosť závisí. Má nejaké zdravotné problémy, no aj ja si podobne ako tréner Kostka myslím, že v nedeľu im pomôže. Je to hráčka, ktorá hrala na svetovej úrovni a preto to môže byť aj pre nás motivácia a veľmi dobrá konfrontácia pre nás.“

Najskúsenejšia hráčka michalovskej Iuventy má za sebou už viacero ťažkých duelov. Sama vie, že tento tím je mladým, no aj tak verí v to, že im osemgólový náskok bude stačiť na postup do osemfinále. „Keď sme si doma tento náskok urobili a vieme, čo môže na nich platiť, verím, že nám to v odvete môže stačiť na to, aby sme uhrali postupový výsledok. Celý týždeň sa snažíme my skúsenejšie dievčatá pôsobiť na mladé. Zdôrazňujeme im, že to, že sme vyhrali o osem gólov je síce pekné, no dobrý výkon musíme zopakovať aj vo Švédsku. Musíme sa nastaviť na to, že sa začína od 0:0. Osem gólov je v hádzanej nič. Treba si vážiť každú jednu loptu a nie zbrklo zakončovať. Potom môžeme byť úspešné a vrátiť sa domov s postupom,“ dodala na záver Patrícia Wollingerová. My dodajme, že odvetný duel tretieho kola sa odohrá vo švédskom Malmo v nedeľu od 16.00 hod.

Zdroj: Podvihorlatské noviny (Peter Brendza)

 

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.