Šláger MOL ligy v Michalovciach, Iuventa vyzve prekvapujúceho lídra

Kategórie

V nadnárodnej MOL lige sme si už zvykli na fakt, že hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce sú v rámci Slovenska najlepšie. Táto sezóna je ale výnimkou. Michalovčankám aktuálne patrí piate miesto a v rámci interného slovenského poradia sú až tretie. Na druhej priečke je Dunajská Streda a líderská pozícia prekvapujúco patrí celku HK Slovan Duslo Šaľa. A práve duel dvoch najúspešnejších slovenských tímov sa v sobotu uskutoční v Chemkostav aréne aj pred televíznymi kamerami RTVS Šport.

Šaliankam ideálne vyšla jesenná časť, v ktorej stratili iba dva body a pevne sa tak usadili na čele celej interligy. „Duslo je veľmi dobrým príkladom toho, že pokiaľ sa trénerovi nechá priestor na prácu, príde progres družstva. Tréner Peter Pčola dlhodobo pracuje bez nejakých komplexných zmien. Hráčky hrajú dlho spolu, poznajú sa a to prenášajú aj na palubovku. Čerpajú hlavne z toho, že družstvo je tri roky po kope a sú teda zohratí,“ hovorí o hlavnej sile „chemičok“ tréner MŠK Iuventa Michalovce Peter Kostka, ktorý so svojimi zverenkami v sobotu privíta od 18.30 hod. práve lídra MOL ligy. „Ich doterajšie výsledky pre mňa prekvapením nie sú. Hrali sme s nimi v lete dvakrát doma a Duslo ukázalo svoju silu. Už vtedy som videl, že tvoria silný kolektív. Vedeli čo hrať a boli zohraté. Na úvod sezóny chytili celkom dobrú fazónu. Využili dobré vyžrebovanie a už sa viezli na víťaznej vlne. Aj keď nie sú lepším tímom a trápia sa, tak ako doma s Porubou, silou vôle vedia zvrátiť duel na svoju stranu a to dokazuje ich vnútornú silu,“ vrátil sa ešte k doterajším výsledkom svojho sobotňajšieho súpera tréner Zemplínčaniek Peter Kostka.

Ako sme spomínali, v tomto ročníku MOL ligy sa deje jedno prekvapenie za druhým. Obhajcovi prvenstva Michalovčankám, ktorému sa pre zmenu tentoraz výrazne darí v Európe, patrí už so šiestimi prehrami až piate miesto a na absolútnom čele nie je ani ich najväčší rival, český Most, ktorému patrí tretia priečka, až za dvoma slovenskými tímami. A práve víkendové osemnáste kolo môže veľa napovedať, keďže sa Šaľa predstaví v Michalovciach a Dunajská Streda v Moste. „My si musíme uvedomiť, že zrejme do play-off nepôjdeme z najvýhodnejšej pozície. Na druhej strane, play-off bude až o dva mesiace a nikto nevie, čo bude o dva mesiace. Ja pevne verím, že aj my budeme ďalej,“ zdôrazňuje Peter Kostka.

So Šaľou sa Michalovčanky v tejto sezóne stretli už štyrikrát. Dvakrát to bolo v lete počas prípravy (výhry 32:25 a 27:25) a dvakrát už v rámci ligy, či Slovenského pohára aj v Šali. V lige tam prehrali tesne 29:30, v decembri v semifinále pohára vyhrali 27:22. „Sobotňajší duel chceme postaviť na dobrej emócii, ktorú v tíme momentálne máme. Mesačný cyklus chceme zavŕšiť víťazstvom. Máme síce nejaké zdravotné problémy, no našim cieľom bude jednoznačne víťazstvo. Už skrz toho, že Šaľa je lídrom tabuľky, ale aj preto, že nám na jeseň uštedrila asi najtvrdšiu porážku zo všetkých a to im teraz chceme športovou cestou vrátiť,“ dodal na záver tréner Michalovčaniek.

Zdroj: Regionálne správy (Peter Brendza)

Viac na preskúmanie

Ženy

Holandské prekážky sme doteraz zvládli

Cez víkend náš ženský tím čaká prvý štvrťfinálový duel EHF Európskeho pohára, v ktorom vyzveme holandský Cabooter Handbal Venlo. S hádzanou z krajiny

MOL Liga

Obrazom: Zlatá a strieborná radosť

Devätnásty ročník nadnárodnej súťaže hádzanárok MOL ligy, ktorý kľudne môžeme nazvať aj pandemickým, je na svojom konci. Jeho víťazom sa

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.