Výhra starších dorasteniek v Dunajskej Strede

Kategórie

Naše staršie dorastenky sa vezú naďalej na víťaznej vlne. V súboji tretieho kola najvyššej súťaže vyhrali na pôde HC DAC Dunajská Streda 29:22 a naďalej sú tak bez straty bodu.  Staršie dorastenky uspeli aj napriek tomu, že s nimi na duel neodcestoval zdravotne indisponovaný tréner Dušan Daniš, ktorého zastúpila jeho asistentka Martina Vaľková – Bačíková. Menej sa už darilo mladším dorastenkám, ktoré v Dunajskej Strede utrpeli druhú tohtosezónnu porážku, keď prehrali 19:28. Naše dorastenky sa budúci víkend predstavia doma, keď v sobotu 30.septembra privítajú celku AHT HC Tatran Stupava. Súboj mladších dorasteniek sa začne od 13.00 hod., staršie prídu na rad od 15.00 hod.

Staršie dorastenky
HC DAC Dunajská Streda – MŠK Iuventa Michalovce 22:29 (14:16)
Pok. hody: 5/5 – 2/2. Vylúčené: 0 – 4. Rozhodovali: Haščík a Zubo.
HC DAC: Bakos, Manczalová – Veszprémiová 3, Csernyanszky 6/2, Ravasz 2, Bakos 7/3, Szalaiová, Szalyová 1, Edmárová, Kiss 3, Csánóová, Perleczky, Bartalová, Staršichová.
MŠK IUVENTA: Jakubíková, Tomovčíková – Valiska 1, Lukáčová 6/2, Krylová, Hlivová 2, L. Čižmariková 3, Geffertová 3, V. Čižmariková, Krasnianská 7, I. Paľová 4, T. Szatmáry 3.

Asistentka trénera Martina Vaľková: “Som veľmi rada, že dievčatá zvládli tento duel, či po psychickej, alebo fyzickej stránke, keďže hlavný tréner pán Daniš s nami vycestovať nemohol. Myslím si, že zápas mal svoju kvalitu. Zvládli sme veľmi dôležitý moment, keď sme ustáli trojnásobnú presilovku, v ktorej sme inkasovali iba jeden gól. Táto situácia nás zomkla a dievčatá následne celý duel zvládli k spokojnosti. “

Mladšie dorastenky
HC DAC Dunajská Streda – MŠK Iuventa Michalovce 28:19 (16:9)
Pok. hody: 5/5 – 3/2. Vylúčené: 1 – 10, ČK: A. Kamberovič (Michalovce, za tri vylúčenia). Rozhodovali: Haščík a Zubo.
HC DAC: Fuzik, Csényiová – Molnárová 1/1, Gogolová 9, Csánóová 1, Perleczky, Komlós 5/4, J. Kovács 1, Kiss 2, Edmárová 1, Gányi 3, Somogyi 1, Bartaloš 1, Cseh 3, Dudásová, Tóth.
MŠK IUVENTA: Lazorak, Kubičinová – Vargová, J. Kamberovič, Mirmanová, Sopúchová, Čurmová, Padová 2, Farkašová, Sinaiová 2, Vrabeľová, Babinčáková, Šimková 4, D. Holejová 1, Hotovčinová, A. Kamberovič 9/2.

Tréner Milan Adi: “Prehra ma mrzí aj skrz toho, že celý týždeň sme pracovali na tom, aby sme napravili domácu porážku so Šaľou a zlý výkon v tomto zápase. Opak bol ale pravdou, pretože podobným výkonom sme sa prezentovali aj teraz v Dunajskej Strede. “Zdobila” nás nedisciplinovaná hra v obrane, zbytočne veľa vylúčení, veľa technických chýb a nepremieňanie šancí. Všetko to nás stálo dobrý výsledok, o ktorý sme prišli už v prvom polčase. Súperky nám vtedy odskočili a v druhom dejstve sme sa už nedokázali dostať do hry.”

 

Viac na preskúmanie

Ženy

Prepíše Iuventa históriu?

Ešte ani jednému tímu zo Slovenska sa v dvadsiatom prvom storočí nepodarilo postúpiť do finále európskeho pohára žien. Blízko k tomu mal

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.