Michalovská Iuventa končí pred bránami finále

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce si nezahrajú finále EHF Európskeho pohára. Michalovčanky v odvetnom stretnutí semifinále proti tureckému Antalya Konyaalti BSK síce v úvode druhého polčasu zmazali sedemgólové manko z prvého duelu, nakoniec sa ale zo šťastného postupu do finále tešil turecký tím. Ten prehral v Michalovciach „iba“ o šesť gólov 27:33. Mohol aj o sedem, päť sekúnd pred koncom ale nepremenila domáca kanonierka Kompaniecová pokutový hod, ktorý tak rozhodol o tom, že o finalistovi nerozhodovali sedmičky, ale sa ním stali šťastnejšie Turkyne…

Tak ako sa michalovská päť pohárovou Európu začala, tak sa aj skončila. V druhom kole mali Zemplínčanky proti švajčiarskemu Winterthuru aj šťastie, keď postúpili cez sedmičkový rozstrel. Tentoraz sa šťastena obrátila proti ním. „Tak, ako sme sa cez druhé kolo Pohára EHF dostali úspešnou sedmičkou, tak nám teraz práve tá chýbala k tomu, aby sme sa mohli pobiť o finále v rozstrele. Kľúčový bol prvý polčas prvého zápasu. Sedemgólová strata sa proti takémuto súperovi veľmi ťažko dohaduje. Dnes sme sa dostali do zápasu a v úvode druhého polčasu sme zmazali náskok súpera. Potom sa nám zle odrazila jedna lopta, prehrali sme dva súboje a už sme len doťahovali. Boli sme blízko. Napriek všetkému som na dievčatá hrdý,“ uviedol tréner Michalovčaniek Peter Kostka.

Zemplínčanky tak cez piateho protivníka v Európe ďalej nepostúpili. Aj napriek tomu ale dosiahli významný klubový úspech, ktorý možno ocenia v budúcnosti. „Určite sme teraz všetky smutné. Chýbal krok a mohlo sa rozhodnúť v sedmičkách. Žiaľ, taký je športový osud. Teraz sme smutné, v budúcnosti ale verím, že to oceníme, že sme sa dostali takto ďaleko a možno sa nám to raz aj podarí prekonať,“ poznamenala reprezentačná kridelnička Martina Popovcová, ktorá zaznamenala v stretnutí trinásť gólov. Iuventa nemala ideálny štart do zápasu. Rýchlo prehrávala 0:3, v úvode druhého polčasu ale viedla 21:14 a začínalo sa odznova. „Prišla naša zbytočná strata lopty, potom nepremenená šanca, čo súperky trestali. Potom sme už len doťahovali ich náskok, ktorý sme nakoniec nedotiahli,“ dodala Martina Popovcová.

Zdroj: Denník Šport

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.