Na Chorvátsko aj s troma hráčkami Iuventy

Kategórie

Po marcových medzištátnych priateľských zápasoch so Slovinkami (20:31, 31:25) príde na rad už kvalifikačný dvojzápas play-off proti Chorvátsku. Tréner ženskej reprezentácie hádzanárok Slovenska Jorge Dueňas oznámil zloženie 18-členného kádra, s ktorým pôjde do II. fázy kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2023 v Dánsku, Nórsku a Švédsku. V jeho plánoch figurujú aj tri hráčky michalovskej Iuventy – kridelníčky Martina Popovcová s Bibianou Štefanikovou a spojka Alena Dvorščáková. V kádri sú aj naše bývalé hráčky Ivanicja (predtým Krebsová), Holejová, Bajčiová, či Trúnková, ale aj Veronika Habánková, ktorá si od leta znova oblečie dres nášho klubu.

Slovenky by sa v pondelok 3. apríla mali zísť v Galante už v podstatne silnejšom zložení ako naposledy, do tímu sa vracajú brankárka Viktória Oguntoyová, krídelníčky Bibiana Štefaniková, Réka Bíziková, Katarína Pócsíková či spojka Erika Rajnohová. Prvý zápas play-off je na programe už na budúci týždeň v piatok 7. apríla o 19.00 h v Šali, odveta sa bude hrať v stredu 12. 4. od 18.00 h v Slavonskom Brode.

Nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na dvojzápas II. fázy kvalifikácie MS 2023 proti Chorvátsku (7. 4. 2023 v Šali a 12. 4. v Slavonskom Brode):

brankárky: Viktória Oguntoyová (Dunaújvárosi Kohász KA/Maď.), Alexandra Ivanicja (MTS Žory/Poľ.), Soňa Furgaláková (HK Slovan Duslo Šaľa)
pivotky: Nikoleta Trúnková (Kisvárdai KC/Maď.), Viktória Györiová (Szombathelyi KKA/Maď.), Barbora Königová (HK Slovan Duslo Šaľa)
krídelníčky: Martina Popovcová, Bibiana Štefaniková (MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa)
spojky: Karin Bujnochová (MKS Zaglebie Lubin/Poľ.), Vladimíra Bajčiová (Jomi PDO Salerno ASD/Tal.), Adriána Holejová (OGC Nice Côte d’Azur Handball/Fr.), Veronika Habánková (Kisvárdai KC/Maď.), Barbora Lancz (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Alena Dvorščáková (MŠK Iuventa Michalovce), Erika Rajnohová (HC DAC Dunajská Streda), Olívia Ščípová (HK Slovan Duslo Šaľa)

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.