Kadetky a juniorky SR: Vyrovnané súboje so Slovinskom

Kategórie

Mládežnícke reprezentácie Slovenska do 17 a 19 rokov absolvovali v meste Ljutomer v stredu a štvrtok dvojzápasy so slovinskými rovesníčkami.

Kadetky v stredu remizovali s domácimi reprezentantkami 23:23. Zverenky trénera Jána Beňadika otočili v druhom polčase stav zo 16:18 na 20:18, ale v závere im víťazstvo ušlo. Najlepšou strelkyňou družstva bola so 6 gólmi Liliana Jakubisová. V odvete Slovenky tiež vyhrávali, ale na konci bola z toho tesná prehra 23:24. Najviac gólov dosiahla naša hráčka Barbora Sabovová (9). Okrem nej sa dvojzápasu so Slovinskom v kadetskej reprezentácii zúčastnila aj Patrícia Cuperová. Za juniorky hrali Barbora Jakubíková, Lujza Čižmariková, Emma Lukáčová a  Alžbeta Hlivová. “Myslím si, že sme odohrali vyrovnané zápasy. Slovinky sú väčšie somatotypy ako my, takže pre nás to bola dobrá príprava na leto proti Poľkám. V prvom dueli sme nezvládli presilovku 6 na 4 a bola z toho remíza. Predtým takto Češky proti nám otočili výsledok. Musíme popracovať na hre v nerovnovážnom stave. V druhom vystúpení sme boli lepší, aj keď sme nevyhrali. Deväť sekúnd pred koncom sme vyrovnali, ale potom sme neprerušili akciu domácich a nešťastnou strelou v poslednej sekunde sme inkasovali rozhodujúci gól. V oboch zápasoch výborne chytali brankárky. Videli sme v akcii veľa hráčok a už máme predstavu, s kým pôjdeme do záverečnej prípravy. Boli to štyri intenzívne dni, ktoré nám poskytli množstvo cenných informácií,” zhodnotil reprezentačnú akciu kouč slovenských kadetiek Ján Beňadik.

Juniorky odohrali najskôr vyrovnanú partiu, ale so šťastným koncom, keď zdolali Slovinky 33:32, pričom viac ako polovicu gólov slovenského tímu dosiahla Dorota Bačenková (17/9). Aj odvetu mali dobre rozohranú zverenky Lýdie Jakubisovej, ale po polčasovom vedení 14:11 podľahli 25:27.  Po šesť gólov dosiahli Radka Šalatová a Rebeka Kucsera. “S prvým duelom sme boli v podstate celkom spokojní. Nasadenie, prístup a bojovnosť dievčat boli v poriadku. Zápas sa vyvíjal celý čas sľubne v náš prospech, vyhrávali sme o štyri – päť gólov. Žiaľ, v poslednej štvrťhodine nám akoby začali ubúdať sily, chýbal nám dôraz v obrane, neprerušovali sme akcie súpera a nechávali sme Slovinky dohrávať akcie do pozícií, z ktorých mohli dávať jednoduché góly. Bačenkovej vyšiel duel famózne. Bola oporou družstva, ale každá jedna odovzdala svoje a dievčatá plnili úlohy, ktoré sme si dali. V odvete sme chceli dať priestor aj ďalším hráčkam. Vyhrávali sme až do 40. minúty, potom nastal zlom. Opäť prišli naše chyby v obrane, nekoncentrovanosť, zahodili sme pár čistých šancí, čo sa odrazilo na výsledku. Za ten krátky čas na sústredení sme si museli počas dvoch tréningov všetko zopakovať, zapracovať nové hráčky do systému, čo nebolo jednoduché. S dievčatami sme potom prebrali všetky nedostatky, na ktorých majú do ďalšieho zrazu pracovať. Musíme sa naučiť zvládať závery zápasov a fázy, keď sa nám prestane dariť, aby sme nedali hlavu dole a ďalej si verili,” uviedla trénerka junioriek SR Lýdia Jakubisová.

Výsledky:

Slovinsko “17” – Slovensko “17” 23:23 (13:14)
Najviac gólov za SR “17”: Lil. Jakubisová 6, Sabovová, Brezánska a Beke po 4

Slovinsko “17” – Slovensko “17” 24:23 (11:15)
Najviac gólov za SR “17”: Sabovová 9, Lil. Jakubisová, Lukačínová a Letková po 3

Slovinsko “19” – Slovensko “19” 32:33 (12:16)
Najviac gólov za SR “19”: Bačenková 17/9, Rendvanská 5, Kucsera 4, R. Šalatová 3

Slovinsko “19” – Slovensko “19” 27:25 (11:14)
Najviac gólov za SR “19”: R. Šalatová a Kucsera po 6, Bačenková 5

Autor: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

Ženy

Desaťgólové víťazstvo v Plzni

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce natiahli v MOL lige svoju víťaznú šnúru už na sedem duelov. V stretnutí ôsmeho kola vyhrali

Ženy

V príprave so siedmimi víťazstvami

Zápasom v Kisvárde, ktorý sme prehrali tesne 26:29, ukončilo naše ženské družstvo svoju hernú časť prípravy na novú sezónu. V

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.