Zaostrené na posilu – Jediná Michalovčanka, ktorá si zahrala v Lige majstrov

Kategórie

V našom tíme nastal cez letnú prestávku výrazný posun hlavne smerom dnu. Klub podpísal až šesť nových hráčov, zatiaľ, čo iba tri sú na odchode. My sme sa zamerali na predstavenia nových posíl, ktoré by nám mali pomôcť vrátiť sa na tie priečky, ktoré sme si vydobyli v minulosti. Začíname najskúsenejšou – čochvíľa tridsaťročnou údernou spojkou Mariannou Rebičovou.

Marianna Rebičová je jednou z troch navrátilkýň do nášho tímu. Spolu s ňou sa po roku vracia aj ďalšia odchovankyňa Vladimíra Bajčiová a po štyroch rokoch v maďarskej Kisvárde sa vracia aj ďalšia úderná spojka, ľaváčka Veronika Habánková. Rebičová postupne prešla všetkými kategóriami v mládeži a už relatívne skoro, vo veku šestnástich rokov sa ocitla v prvom tíme. Stalo sa tak v sezóne 2009/10. Postupne sa v prvom tíme aklimatizovala až na jeho oporu, relatívne skoro, v septembri 2010 sa prvýkrát predstavila aj v reprezentačnom drese. Na svojom konte má šesť slovenských titulov, päťkrát vyhrala Slovenský pohár a štyrikrát vyhrala aj MOL ligu. K tomu treba pripočítať aj striebornú medailu z Poľska, ktorú získala túto sezónu s tímom MKS FunFloor Lublin.

Je to už jej druhý návrat do klubu. Po sezóne 2017/18 sa totiž rozhodla odísť do zahraničia prvýkrát. Upísala sa maďarskej Kisvárde, po roku odišla do slovinského RK Krim Mercator Ľubľana, s ktorým si dokonca zahrala ako prvá a doteraz jediná Michalovčanka v skupinovej fáze najprestížnejšej ženskej klubovej súťaži – Lige majstrov. Po roku v Slovinsku sa rozhodla vrátiť do Michaloviec, kde úspešne pôsobila v sezónach 2020/21 a 2021/22, v ktorej sme opäť získali tri poháre, keď sme vyhrali titul, Slovenský pohár i MOL ligu. Minulé leto sa upísala poľskému FunFloor Lublin, v ktorom sa v tejto sezóne stala vicemajsterkou Poľska. Po roku sa znova vracia do materského klubu, kde sa môže stretnúť aj so svojou sestrou Julianou. Tá sa v nedávno skončenej sezóne zo staršieho dorastu predrala do prvého tímu.

Viac na preskúmanie

MOL Liga

Spoločná MOL liga pokračuje

Radostná správa prišla v stredu z Hodonína, kde sa uskutočnila porada klubov MOL ligy žien a predstaviteľov oboch národných zväzov.

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.