Hlavatého súboj so Slovenkami z Lubinu

Kategórie

Vo Viedni vyžrebovali základnú skupinovú fázu nového ročníka Ligy majstrov žien. V sezóne 2023/2024 bude mať v najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži ženských klubov zastúpenie aj Slovensko vďaka dvojici hráčok v tíme úradujúceho poľského šampióna MKS Zaglebie Lubin. Spojky Karin Bujnochová a Simona Szarková sa môžu tešiť v B-skupine aj na súboji s oboma finalistami uplynulej edície. Súpermi Lubinu bude nielen maďarský Ferencváros, ale aj nórsky Vipers Kristiansand. Už trojnásobného víťaza LM navyše povedie z pozície hlavného kouča Slovák Tomáš Hlavatý. V A. skupine bude účinkovať čiernohorský majster Budučnosť Podgorica aj s našou bývalou hráčkou, pivotkou Ivanou Godečovou.

Zostávajúcimi účastníkmi “béčka” sú Team Esbjerg (Dán.), Metz Handball (Fr.), CS Rapid Bukurešť (Rum.), Krim Mercator Ľubľana (Slovin.) a Ikast Håndbold (Dán.). V A-skupine sa predstavia aj ďalšie dva kluby z Maďarska – tradičný účastník Györi Audi ETO KC a nováčik DVSC Schaeffler z Debrecína, ako aj CSM Bukurešť (Rum.), IK Sävehof (Švéd.), Brest Bretagne Handball (Fr.), Odense Håndbold (Dán.), WHC Budučnost BEMAX (Č. Hora) a SG BBM Bietigheim (Nem.). V skupinách sa stretne každý s každým doma – vonku. Po štrnástich kolách dva najlepšie tímy z oboch skupín postúpia priamo do štvrťfinále, družstvá na 3. – 6. priečkach budú bojovať v play-off súbojoch o postup medzi osem najlepších. Pre dve najhoršie družstvá poradia sa účinkovanie v súťaži končí. Stretnutia 1. kola LM žien sú naplánované na 9. – 10. septembra 2023.

Žreb základných skupín Ligy majstrov žien 2023/2024:
A-skupina:
CSM Bukurešť (Rum.), Györi Audi ETO KC (Maď.), IK Sävehof (Švéd.), Brest Bretagne Handball (Fr.), Odense Håndbold (Dán.), WHC Budučnost BEMAX (Č. Hora), SG BBM Bietigheim (Nem.), DVSC Schaeffler (Maď.)
B-skupina: Team Esbjerg (Dán.), Metz Handball (Fr.), Vipers Kristiansand (Nór.), CS Rapid Bukurešť (Rum.), FTC Rail-Cargo Hungaria (Maď.), MKS Zaglebie Lubin (Poľ.), Krim Mercator Ľubľana (Slovin.), Ikast Håndbold (Dán.)

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.