Češky v základnej skupine s Holanďankami

Kategórie

Hádzanárky Slovenska budú na 26. majstrovstvách sveta žien v Dánsku, Nórsku a Švédsku (29. novembra – 17. decembra 2023) chýbať, ale účastníci šampionátu spoznali vo štvrtok popoludní svojich súperov v základnej fáze šampionátu.

Žreb vo švédskom Göteborgu zaradil Chorvátky, ktoré vyradili v play-off Slovenky (25:23, 31:18), do A-skupiny spolu s domácim Švédskom, Čínou a Senegalom. Češky sa predstavia v H-skupine vo Frederikshavne s majsterkami sveta spred štyroch rokov Holanďankami, Argentínčankami a hráčkami Konga. Nórske obhajkyne titulu z roku 2021 budú účinkovať v Stavangeri v základnej C-skupiny s reprezentantkami Kórejskej republiky, Grónska a Rakúska, ktoré dostalo voľnú kartu od IHF. Tretia spoluorganizátorská krajina Dánsko bude v E-skupine v Herningu čeliť Rumunsku, Srbsku a Čile. Francúzky, úradujúce olympijské šampiónky, vyžrebovali do stavangerskej D-skupiny spolu so Slovinkami, Angolčankami a Islanďankami, držiteľkami druhej voľnej karty. Vďaka nej štartovali na MS 2021 Slovenky (26. miesto). Z ôsmich základných skupín postupujú do hlavnej fázy prvé tri tímy, ktoré utvoria štyri šesťčlenné skupiny. Zvyšných osem družstiev bude v Prezidentskom pohári bojovať o umiestnenie na 25. – 32. priečka.

MS 2023 budú premiérové s troma organizátorskými krajinami a druhé s 32 zúčastnenými tímami. Budú sa konať v šiestich mestách: v Göteborgu a Helsingborgu vo Švédsku, Stavangeri a Trondheime v Nórsku, Herningu a Frederikshavne v Dánsku. Finálový víkend bude hostiť Herning.

Vyžrebovanie základných skupín na 26. majstrovstvách sveta v hádzanej žien v Dánsku, Nórsku a Švédsku (29. 11. – 17. 12. 2023):
A-skupina (Göteborg): Švédsko, Chorvátsko, Čína, Senegal
B-skupina (Helsingborg): Čierna Hora, Maďarsko, Kamerun, Paraguaj
C-skupina (Stavanger): Nórsko, Kórejská republika, Grónsko, Rakúsko
D-skupina (Stavanger): Francúzsko, Slovinsko, Angola, Island
E-skupina (Herning): Dánsko, Rumunsko, Srbsko, Čile
F-skupina (Herning): Nemecko, Poľsko, Japonsko, Irán
G-skupina (Frederikshavn): Brazília, Španielsko, Ukrajina, Kazachstan
H-skupina (Frederikshavn): Holandsko, Česko, Argentína, Kongo

Autor: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

Ženy

Tesná prehra v generálke v Kisvárde

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce prehrali vo svojom poslednom prípravnom zápase pred sezónou v maďarskej Kisvárde tesne 26:29. Najlepšou strelkyňou tímu bola

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.