Na záver tesná prehra s Talianskom

Kategórie

Kadetské reprezentantky Slovenska zakončili svoje účinkovanie na turnaji majstrovstiev EHF v hádzanej hráčok do 17 rokov v tureckej Ankare tesnou prehrou. Zverenky trénera Jána Beňadika v nedeľňajšom zápase o 5. miesto podľahli Taliankam o jediný gól 27:28 (12:12) a obsadili konečnú 6. priečku.

Stretnutie bolo od začiatku vyrovnané. Tímy sa striedali vo vedení a ani jeden nedokázal výraznejšie odskočiť. Až Talianky v polovici druhého polčasu unikli na 22:18, čo sa ukázalo ako rozhodujúce. Mladé Slovenky sa snažili dotiahnuť, znižovali rozdiel, ale na kontaktný gól sa dostali až v poslednej minúte. Najlepšou strelkyňou bola Barbora Sabovová, autorka 9 gólov gólov.

Výsledky – majstrovstvá EHF do 17 rokov (Ankara/Tur.) – o 5. miesto – nedeľa:

Slovensko – Taliansko 27:28 (12:12)
Zostava a góly SR: Šperglová, Szalaiová – Tomašechová 1, Letková 1, Cuperová 2, Brezánska 4, N. Labudová, Paľová 2, Gyárfásová 1, Sabovová 9/3, Lukačinová 1/1, Beke, Čižmáriková, Geffertová, L. Labudová, Svec 6
pok. hody: 6/4 – 6/3, vylúčené: 2 – 2, rozhodovali: Met. Ilievski a Mih. Ilievski (obaja Sev. Maced.)

Hlas:
Ján Beňadik (tréner SR “17”):
“V dnešnom zápase sme k lepšiemu výsledku potrebovali najmä väčšiu efektivitu streľby v úvode stretnutia a celkovo v prvom polčase. V druhom dejstve sme sa nevedeli vyrovnať s dlhými  útokmi Talianok a s gólmi z väčších vzdialeností. V takýchto zápasoch potrebujeme viac individuálnych výkonov, ktoré družstvo potiahnu za víťazstvom. Celkovo to dnes na Taliansko nestačilo.”

Autor: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.