Michalovská Iuventa s prvými bodmi

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce nedopustili situáciu z minulého roka a po prehre v úvodnom kole MOL ligy v Dunajskej Strede v tom druhom zabodovali naplno. Na domácej pôde zdolali DHC Sokol Poruba 26:23 a do tabuľky si tak zverenky trénera Petra Kostku pripísali prvé dva body. Z tých sa môžu odraziť do ďalších náročných duelov, ktoré ich čakajú v nasledujúcich týždňoch. Túto sobotu sa predstavia na pôde aktuálneho českého majstra DHC Slavia Praha a potom už preladia na pohárovú Európu, kde ich čaká domáci dvojzápas s bosnianskym ŽRK Borac Banja Luka, ktorý sa odohrá v sobotu 23. a v nedeľu 24. septembra.

Michalovčanky vstupovali do zápasu druhého kola MOL ligy s jasným cieľom – získať prvé dva body. Ten sa im aj podarilo naplniť, hoci ľahký duel to nebol. Poruba totiž kládla výrazný odpor a aj keď v druhom dejstve prehrávala už o sedem gólov, v závere sa jej podarilo stiahnuť na trojgólový rozdiel. „Splnili sme základný cieľ a to bolo najdôležitejšie,“ začal svoje hodnotenie tréner tímu Peter Kostka. „Celý duel sme mali pod kontrolou. Mohli sme ísť aj do vyššieho vedenia, aj súper ale má svoju kvalitu. Výbornú pasáž sme mali v závere prvého polčasu, žiaľ, nenadviazali sme na ňu v úvode toho druhého,“ pokračoval Peter Kostka.

Ostraváčky na Zemplíne ukázali, že v prvom kole netrápili ďalšieho favorita DHK Baník Most náhodou. Dlhými útokmi robili Michalovčankám, ktoré nastúpili bez chorej kapitánky Patrícii Wollingerovej a zranenej Lívii Klučkovej, problémy a dokázali využiť skoro každú stratu koncentrácie. „Zrážali nás nepremenené šance hlavne na pravej strane. Tam sa to opakuje už druhý zápas a musíme s tým niečo robiť. V našej hre som videl veľa pozitív, ale aj negatíva. Práve na tých musíme pracovať. Osobne čakám väčšiu dominanciu svojho tímu. Ako ale hovorím, chcem oceniť kvalitu súpera, ktorý bojoval a nezlomil ho ani náš sedemgólový náskok. Ukázal, že nie je náhoda, keď v prvom kole trápil Most. Poruba hrá svojský štýl. Jej útoky sú dlhé. Bolo dôležité, aby sme celý čas udržali koncentráciu v obrane, čo sa nám nedarilo. Aj preto sa nám nepodarilo odskočiť. Minútu sme bránili ich útok a potom sme dostali ľahký gól, čo nás zrážalo dole. Na druhej strane, šancu dostali všetky hráčky. Opäť sme si odskúšali nejaké veci a z tohto pohľadu som spokojný. Chýbali nám Wollingerová s Klučkovou. Preto sme na strednej spojke skúšali Kompaniecovú, ktorá nesklamala. Výbornú pasáž mala aj Soskyda, vyskúšali sme si aj novú posilu Pejovičovú na pivote. Je to ešte nesúrodé, máme na to ale celý rok, aby sme náš systém zlepšovali,“ dodal michalovský lodivod.

Zdroj: Podvihorlatské noviny

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.