Prehra Sloveniek v Mielci s Ukrajinou, štyri góly Iuventy

Kategórie

Slovenské hádzanárske reprezentantky si na úvod bojov kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2024 v Rakúsku, Maďarsku a Švajčiarsku pripísali prehru. Zverenky trénera Jorgeho Dueňasa neuspeli v nedeľu podvečer v poľskom Mielci, kde v stretnutí druhého kola 2. skupiny podľahli Ukrajinkám 20:25 (9:14) a v tabuľke sú zatiaľ na treťom mieste.

Duel v poľskom Mielci priniesol zaujímavú konfrontáciu našich hráčok, keďže na strane Slovenska stáli Martina Popovcová, Dorota Bačenková a Veronika Habánková a na strane Ukrajiny Iryna Kompaniecová. Gólovo sa presadili Popovcová (3) a Kompaniecová (1). Ďalšie dve naše hráčky Karyn Soskyda a Jevgenija Kohučová sa do zostavy Ukrajiny nedostali. V dueli nastúpili na oboch stranách aj ďalšie hráčky, ktoré v minulosti obliekali náš dres (Kot, Levčenková – Ivanycja, Trúnková, A. Holejová, Dmytrenková).

Výsledok nedeľňajšieho stretnutia 2. kola 2. skupiny kvalifikácie hádzanárok o postup na ME 2024:

MIELEC (Poľ.)
Ukrajina – Slovensko 25:20 (14:9)
UKRAJINA: Balogh, Gladun – Dmytryšin 5, Markevych, Andrijčuk 4, Prokopiak, Kot 2, Poliak, Melekestseva 2, Saltanjuk, Naumenko 5, Smbatian 3, Levčenková 3, Konovalova, Šukal, Kompaniecová 1.
SLOVENSKO: Ivanicja, Hanzalíková, Oláhová – Trúnková 3, B. Königová 1, Dmytrenková, Popovcová 3, R. Bíziková 2/1, Pócsíková 3, Bujnochová 2, Holejová 2, E. Rajnohová 3, Habánková, Bačenková, Ščípová 1, D. M. Vargová.
Pok. hody: 3/3 – 3/1, vylúčené: 5 – 4, rozhodovali: Palačkovič a Backovič (obaja Slovin.), 300 divákov.

Slovenky išli v úvode do vedenia 1:0, ale súperky ešte v prvej desaťminútovke otočili vývoj a získali náskok (4:1). Po necelej štvrťhodine hry prišla do bránky Oláhová namiesto Ivanicjovej a jej spoluhráčky postupne zmazali manko. Dva góly Pócsíkovej priniesli v 16. min zníženie na 6:7. Tá istá hráčka pridala aj tretí gól v série a keď sa E. Rajnohová presadila v oslabení, tak po 20. minútach svietil na ukazovateli skóre nerozhodný stav 8:8. Záver I. polčasu zvládli lepšie Ukrajinky, ktoré predviedli dve trojgólové šnúry, medzi ktoré sa vklinil len presný zásah R. Bízikovej, a tak slovenský tím išiel na prestávku s päťgólovým odstupom. Druhé dejstvo bolo dosť rozhárané aj vylúčeniami. Slovenky sa nedokázali dostať na kontakt so súperom, ktorého viackrát podržala brankárka Saltaniuková. Ukrajinské hráčky sa v útoku presadzovali ľahšie a dostali sa aj do šesťgólového vedenia. Hráčky SR mali možnosť päť minút pred koncom skresať manko na polovicu, ale vo svojej snahe neuspeli. Ukrajinky ich vzápätí potrestali gólmi (24:18), čím si poistili svoje vedenie. Slovenky v úplnom závere už len mierne skorigovali rozdiel.

Hlasy:
Peter Pčola (asistent trénera SR): „Mali sme slabší začiatok. V prvom polčase sme sa nevedeli dostať do hry. Potom sme zlepšili hru vrátane obrany, ale dvadsať strelených gólov je veľmi málo. Hra v útoku nám viazla. Z môjho pohľadu sme urobili veľa technických chýb a zahodili sme nejaké šance. Je to prakticky len polčas, v kvalifikácii sa hrá viac zápasov.”

Katarína Pócsíková (krídelníčka SR): “Myslím si, že to bol duel dvoch rozdielnych polčasov. Nasadenie bolo v poriadku, ale nepremieňali sme šance a veľmi veľa technických chýb sme spravili. V niektorých fázach sme hrali príliš unáhlene, nepripravovali sme si pozície do vyložených šancí a strácali sme lopty.”

Tabuľka:
1. Nemecko 1 1 0 0 31:24 2
2. Ukrajina 2 1 0 1 49:51 2
3. Slovensko 1 0 0 1 20:25 0
Izrael ešte nehral.

Najbližší program – 3. kolo:
28. februára: Slovensko – Nemecko, Izrael – Ukrajina

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.