O ôsme víťazstvo v rade proti rozbehnutému Kynžvartu

Kategórie

Šláger deviateho kola MOL ligy sa odohrá v sobotu v michalovskej Chemkostav aréne. Stretnú sa tu dva tímy, ktoré majú spolu s pražskou Slaviou aktuálne najlepšiu výsledkovú formu. Hráčky MŠK Iuventa Michalovce, ktoré ťahajú sedemzápasovú víťaznú šnúru, privítajú o 17.00 hod. celok Házená Kynžvart, ktorý v lige zvíťazil v štyroch dueloch v rade. Navyše, obaja súperi boli úspešní aj v druhom kole EHF Európskeho pohára. Michalovčanky vyradili bosniansky ŽRK Borac Banja Luka, Kynžvart zase švajčiarsky Winterthur, ktorý vlani v druhom kole narobil obrovské problémy Michalovčankám.

Zemplínčanky doteraz v lige neuspeli iba v prvom kole, v ktorom prehrali v Dunajskej Strede 28:31. Odvtedy zverenky trénera Petra Kostku ťahajú spolu s európskym pohárom deväťzápasovú víťaznú šnúru. V lige vyhrali v siedmych dueloch v rade a keďže uspeli aj na pôde popredných českých tímov – Slavie Praha, Mostu a Plzne, zdá sa, že po roku môžu znova prehovoriť o prvenstvo v MOL lige. „K tomu je ešte strašne ďaleko. My sa musíme sústrediť na každý jeden zápas. V príprave sme sa pripravovali hlavne na prvé kolo v Dunajskej Strede. Zápas tam nám ale nevyšiel. Odvtedy sa viac sústredíme na nás, ako na súperov a vychádza to. Samozrejme, sledujeme aj videá zo zápasov súperov, no pozeráme viac na seba a na svoj výkon. Viac sa zohrávame a je to z týždňa na týždeň lepšie. K víťazstvám patrí samozrejme aj emócia a šťastie. V Moste a v Prahe sme hrali veľmi tímovo, čo nám prinieslo úspech,“ rozobrala úvodné kolá MOL ligy kapitánka MŠK Iuventa Michalovce Patrícia Wollingerová.

Zverenky trénera Petra Kostku, ktoré sa po siedmych výhrach v rade bodovo dotiahli na lídra súťaže Dunajskú Stredu, hrali naposledy doma ešte v sobotu siedmeho októbra. Bez troch dní po mesiaci sa v sobotu opäť predstavia doma. Súperom im bude takisto rozbehnutý Kynžvart, ktorý v lige vyhral štyri duely v rade a takisto sa doťahuje na medailové pozície. Tím slovenského trénera Petra Sabadku tiež nemal ideálny štart od sezóny, keď z prvých štyroch duelov vyhral iba raz. Následne sa ale rozbehol. Vyhral v Šali i Olomouci a naposledy pripravil doma prehru aj Mostu. „V prvom rade sa všetky tešíme, že sa konečne predstavíme doma našim divákom. Veríme, že si nájdu cestu do haly,“ reaguje Wollingerová a následne k sobotňajšiemu zápasu dodáva. „Čaká nás náročný súper. Kynžvart má podobnú fazónu ako my. Taktiež sa vezie na takej víťaznej vlne a určite tu nepríde v porazeneckej nálade. Naposledy porazili doma Most, predtým vyhrali aj v Šali, či Olomouci. Osobne verím, že sa náš lanský domáci duel, ktorý sme prehrali, nezopakuje. Verím teda v naše víťazstvo.“

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.