Popovcová a Bačenková v reprezentácii

Kategórie

Dvojica našich hráčok Martina Popovcová a Dorota Bačenková sa ocitli v nominácii slovenskej ženskej reprezentácie na turnaj v českom Chebe. Na západe ČR sa Slovenky predstavia na tradičnom medzinárodnom turnaji o Štít mesta Cheb, kde budú ich súperkami hráčky B-tímu Nórska (24. 11.) a domáce Češky (25. 11.). V kádri sú aj naše bývalé hráčky – pivotka Nikoleta Trúnková a spojka Adriana Holejová.

Hlavný tréner slovenskej ženskej reprezentácie Jorge Dueňas oznámil 18-člennú nomináciu. Oproti októbrovému zrazu v nej nastalo niekoľko zmien. Tentoraz vo výbere SR nie sú Barbora Haznzalíková, Veronika Habánková, Barbora Königová, Monika Pénzes, Natalia Dmytrenková (okrem prvých dvoch menovaných figurujú ostatné tri medzi náhradníčkami, pozn.). Súčasťou reprezentačného družstva však bude opäť kanonierka Barbora Lancz, ktorá sa po zranení chrbta rozohrala k dobrým výkonom v drese Mosonmagyaróváru. Príležitosť dostanú tiež spojka Natália Némethová (Kynžvart) a pivotka Viktória Györiová (NEKA), ktorým v októbri zabránili v účasti zdravotné problémy. Vracia sa aj Soňa Furgaláková, ktorá sa v bránke Šale naposledy predviedla vo výbornom svetle v dueli Európskeho pohára proti chorvátskemu Bjelovaru. Pozvánku do reprezentácie dostali dve nové hráčky. Ide o dvojicu pôsobiacu v najvyššej rakúskej súťaži – pivotku Dianu Michálkovú z UHC Stockerau a ľavorukú krídelníčku Nicol Nejedlíkovú, ktorá je aktuálne druhou najlepšou strelkyňou ligy s priemerom 8,13 gólu na zápas. Obe už majú určité reprezentačné skúsenosti z minulosti najmä na mládežníckej úrovni, ale za pôsobenia súčasného realizačného tímu sa do kádra dostali prvýkrát.

Nominácia hádzanárok Slovenska na medzinárodný turnaj o Štít mesta Cheb (23. – 25. 11. 2023):
brankárky: Alexandra Ivanicja (Mlyny Stoislaw Koszalin/Poľ.), Soňa Furgaláková, Bella Oláhová (obe HK Slovan Duslo Šaľa)
pivotky: Nikoleta Trúnková (RK Lokomotiva Záhreb/Chor.), Viktória Györiová (Nemzeti Kézilabda Akadémia/Maď.), Diana Michálková (UHC Stockerau/Rak.)
krídelníčky: Nicol Nejedlíková (UHC Tulln/Rak.), Martina Popovcová (MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa)
spojky: Karin Bujnochová (MKS Zaglebie Lubin/Poľ.), Adriána Holejová (OGC Nice Côte d’Azur Handball/Fr.), Barbora Lancz (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Natália Némethová (Házená Kynžvart/ČR), Erika Rajnohová (HC DAC Dunajská Streda), Dorota Bačenková (MŠK Iuventa Michalovce), Olívia Ščípová, Diana Mária Vargová (obe HK Slovan Duslo Šaľa)

Náhradníčky: Petra Škoricová (LC Brühl Handball/Švaj.), Natalia Dmytrenková (JSK Jaroslaw/Poľ.), Monika Pénzes (HC DAC Dunajská Streda), Lenka Ratvajská, Barbora Königová (obe HK Slovan Duslo Šaľa)

 

Viac na preskúmanie

MOL Liga

Prvá strata Michaloviec, Most uspel v Šali

Stredajšie deviate kolo MOL ligy prinieslo prvú bodovú stratu pre lídra súťaže MŠK Iuventa Michalovce. Zemplínčanky síce v závere otočili v Olomouci

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.