Do Chebu s dvoma Michalovčankami

Kategórie

Prestávku v ligových súťažiach využije aj slovenská hádzanárska reprezentácia žien. Hoci ju nečaká vystúpenie na majstrovstvách sveta v Dánsku, Nórsku a Švédsku, počas asociačného termínu má pripravený program pozostávajúci z dvoch blokov. Ten prvý bude v Chebe, kde je jedným z troch účastníkov tradičného medzinárodného turnaja žien. Súperkami Sloveniek na 49. ročníku podujatia o Štít mesta Cheb budú v Mestskej športovej hale Lokomotiva v piatok 25. novembra od 20.00 h hráčky B-tímu Nórska a v sobotu 26. 11. od 14.00 h domáce Češky.

Hádzanárky Slovenska sa zišli v stredu ráno v Bratislave a hneď odcestovali na západ ČR. Pôvodný osemnásťčlenný káder sa však nevyhol viacerým zmenám. „Brankárka Bella Oláhová ochorela a keďže Katka Pócsíková má zdravotné problémy, tak sme radšej povolali ďalšie pravé krídlo Nataliu Dmytrenkovú. Vypadla nám pivotka Nika Trúnková, namiesto nej je tu Kika Pastorková a včera večer sa ozvala spojka Natália Némethová, že tiež nie je zdravotne fit, ale to už sme nestihli vyriešiť, keďže už ráno sme mali odchod do Chebu,” vymenoval zmeny v nominácii Peter Pčola, asistent hlavného trénera Jorgeho Dueňasa. To však ešte nebolo všetko. Erika Rajnohová síce prišla na zraz, ale s družstvom neodcestovala. Dlhšie som mala problémy s členkom. Vedela som však odohrať zápasy. Po dňoch voľna som začala behať a bolo to zlé,” poznamenala spojka majstrovského HC DAC Dunajská Streda.

Pre Slovenky bude turnaj v Chebe, ale následne aj decembrová reprezentačná akcia v Ankare s dvoma oficiálnymi medzištátnymi zápasmi s Turkyňami prípravou na budúcoročné pokračovanie do kvalifikácie o postup na ME 2024. „Tieto zrazy budú najmä o tom, aby sme si spolu dobre zatrénovali, lebo na to nebýva veľa priestoru, a využili každú šancu na konfrontáciu s tak kvalitnými tímami, ako sú napríklad Češky. Teraz sú tu aj nové dievčatá, ktoré chceme vidieť v akcii, ale tiež hráčky ako Kika Pastorková, ktoré dlhšie neboli v reprezentácii,” poznamenal Pčola. Do nominácie SR sa opäť dostala spojka maďarského Mosonmagyaróváru Barbora Lancz, ktorá v úvode sezóny chýbala národnému tímu pre zranenie. „Chrbát ma už poslúcha, v klubom drese hrávam zápasy bez obmedzení. Bolo mi ľúto, že sme v kvalifikácii proti Ukrajine nedokázali uhrať trochu lepší výsledok. Verím, že teraz sa dobre pripravíme týmito prípravnými zápasmi a turnajom na odvetu a pomôže nám to v boji o ME,” uviedla Lancz.

Nominácia hádzanárok Slovenska na medzinárodný turnaj o Štít mesta Cheb (23. – 25. 11. 2023):
brankárky:
Alexandra Ivanicja (Mlyny Stoislaw Koszalin/Poľ.), Soňa Furgaláková (HK Slovan Duslo Šaľa)

pivotky: Viktória Györiová (Nemzeti Kézilabda Akadémia/Maď.), Diana Michálková (UHC Stockerau/Rak.), Kristína Pastorková (HC DAC Dunajská Streda)

krídelníčky: Natalia Dmytrenková (JSK Jaroslaw/Poľ.), Nicol Nejedlíková (UHC Tulln/Rak.), Martina Popovcová (MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa)

spojky: Karin Bujnochová (MKS Zaglebie Lubin/Poľ.), Adriána Holejová (OGC Nice Côte d’Azur Handball/Fr.), Barbora Lancz (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Dorota Bačenková (MŠK Iuventa Michalovce), Olívia Ščípová, Diana Mária Vargová (obe HK Slovan Duslo Šaľa)

Program 49. ročníka medzinárodného turnaja žien Štít mesta Cheb:
štvrtok 23. novembra: 20.00 h Česko – Nórsko “B”
piatok 24. 11.: 20.00 h Nórsko “B” – Slovensko
sobota 25. 11.: 14.00 h Česko – Slovensko

Autor: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

Ženy

Ženský turnaj v Chemkostav aréne

V našej aréne sa od piatka pätnásteho do nedele sedemnásteho decembra uskutoční medzinárodný turnaj za účasti štyroch tímov zo štyroch krajín.

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.