Po víťazstve 32:26 sme opäť vo štvrťfinále EHF Európskeho pohára

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce postúpili do štvrťfinále EHF Európskeho pohára. V odvetnom osemfinálovom zápase zvíťazili nad ŽRK Mlinotest Ajdovščina 32:26 a nadviazali tak na víťazstvo v prvom stretnutí 31:22 v Slovinsku. Bolo to už ich devätnáste víťazstvo v rade.

Zverenky trénera Petra Kostku sa tak môžu tešiť na utorkový žreb štvrťfinále. Najbližšie budú v hre v sobotu 27. januára kedy ich čaká duel pätnásteho kola MOL ligy v Šali. Tento zápas v priamom televíznom prenose odvysiela stanica RTVS Šport (začiatok o 18.45  hod.).

Zemplínčanky nastúpili bez svojej chorej kapitánky Wollingerovej a na ich hre to chvíľu bolo aj vidno. Cez vysunutú obranu Ajdovščiny sa totiž hlavne v úvode presadzovali ťažšie. Aj preto sa oba tímy celý prvý polčas naťahovali o každý jeden gól. Michalovčanky, ktoré prehrávali do devätnástej minúty, postupne prebrali iniciatívu a po polčase viedli 15:13. Domácim hráčkam vyšiel štart do druhého polčasu. Po troch góloch v rade viedli 18:13 a definitívne tak prebrali opraty zápasu do svojich rúk. V druhom polčase mali už desaťgólový náskok, nakoniec im ale na postup bohate stačilo aj víťazstvo o šesť gólov 32:26.

MŠK Iuventa Michalovce – ŽRK Mlinotest Ajdovščina 32:26 (15:13)
Prvý zápas: 31:22.
Pok. hody: 1/1 – 2/1. Vylúčené: 4 – 2. Rozhodovali: Fahner a Kubiš (obaja Poľsko). Divákov: 700.
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská – Radovičová 5/1, Pejovičová 4, Dorszová, Popovcová 4, Paľová 6, Bačenková 1, Habánková 2, Soskyda 1, Kohučová 1, Kowaliková 7, Kompaniecová, Biegerová, Klučková 1, Krivokapičová.
ŽRK MLINOTEST: Kurlat, Ribič, Vuk – Zelnik 6, Mujanovič, Makovec 1, Kramar 5, Abina 4, Brecelj, Fegič 2, Grmek, Černigoj 2, Copi 6, Strukelj, Pikl, Kovsca.

Peter Kostka: “Vedeli sme, že dnes to bude náročnejšie a súper nám nedá nič zadarmo. V prvom polčase sme urobili dosť technických chýb, v druhom nám pomohlo aj zagresívnenie obrany. Som hrdý na dievčatá, že sme zvládli ďalší duel. Teší ma, že som mohol dať príležitosť všetkým hráčkam.”

Viac na preskúmanie

Ženy

Po trojgólovej prehre tretie miesto

Našim dievčatám výsledkovo nevyšil ani nedeľňajší záverečný duel Memoriálu Edwarda Jankowskego v poľskom Lubline. V poslednom zápase turnaja podľahli v priamom zápase o prvé

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.