Peter Dávid končí ako tréner HC Robe Zubří

Kategórie

Hádzanári HC ROBE Zubří budú mať od ďalšej sezóny nového trénera. Po tej aktuálnej ukončí svoje pôsobenie v tíme finalistu Českého pohára 2023/2024 Peter Dávid, ktorý v sezónach 2019/20 a 2020/21 viedol aj našu Iuventu. Český extraligový klub o tom informoval na svojom webe, pričom slovenský kormidelník zdôvodnil nepredĺženie spolupráce osobnými dôvodmi súvisiacimi s jeho trvalým bydliskom v Nemecku.

„V poslednom čase bolo pre mňa neustále pendlovanie medzi Nemeckom a Zubřím čoraz náročnejšie a dosť mi chýbal kontakt s rodinou. Bolo načase bilancovať a situáciu vyhodnotiť. To ma viedlo k zložitému, ale nevyhnutnému rozhodnutiu nepokračovať v práci pre tunajší klub. Zubří mi za tie tri roky veľmi prirástlo k srdcu a rozhodnutie bolo pre mňa veľmi ťažké, avšak rozhodli predovšetkým rodinné a osobné dôvody,” uviedol 57-ročný Dávid, ktorý si sadol na lavičku HC ROBE Zubří od  sezóny 2021/2022. V nej si rodák z Malaciek vybojoval so svojimi zverencami v extralige 3. miesto, v nasledujúcej štvrtú priečku a v aktuálnej patrí družstvu z Valašska ôsma pozícia, ale 6. marca bude bojovať o trofej vo finále Českého pohára proti Karvinej. Medzi jeho súčasných zverencov v kádri Zubří patrí aj slovenský reprezentant Mikuláš Kucsera ml.

Peter Dávid je bývalý československý a potom aj slovenský reprezentant. Trénersky najskôr pôsobil v Nemecku, kde okúsil najvyššiu úroveň so ženami bundesligového HSG Sulzbach/Leidersbach a mužmi TV Grosswallstadt. Od februára 2012 do júna 2013 bol trénerom slovenskej mužskej reprezentácie. Nasledovali angažmány v SR a ČR. Najskôr viedol hádzanárov Tatrana Prešov (získal double za titul a víťazstvo v SP), potom hádzanárky DHK Baník Most (4 české tituly, 3 triumfy v Českom pohári a 1 prvenstvo v spoločnej slovensko-českej lige) a Iuventy Michalovce (víťazstvo v SP).

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.