Vrátiť sa na vlnu víťazstiev

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce ťahali od druhého do šestnásteho kola v MOL lige dlhú víťaznú šnúru. Tú im preťal minulú sobotu v rámci sedemnásteho kola Olomouc, kde Zemplínčanky remizovali 27:27. O naštartovanie novej sa naše dievčatá pokúsia v sobotu, keď v jednom z dvoch šlágrov osemnásteho kola hostia historicky druhý najúspešnejší tím MOL ligy DHK Baník Most. V súboji dvoch vicemajstrov bude favoritom Iuventa, ktorá už raz s Baníkom v tejto sezóne uspela. V druhej polovici októbra vyhrala na jeho pôde 24:23.

Michalovčanky druhý kalendárny mesiac nezastihol v optimálnej športovej forme. Aj napriek tomu sú ale najväčšími favoritkami na zisk MOL ligy a k jedenástemu primátu im stačí uspieť v domácom trojzápase, v ktorom okrem Mostu privítajú v stredu Zlín a ďalšiu sobotu Plzeň. „Sezóna je dlhá. Sú zápasy, v ktorých sa vám darí viac a sú zápasy, v ktorých sa vám darí menej. My sme mali v poslednom čase strašne veľa cestovania. Od júla ideme prakticky bez pauzy. Niektoré hráčky mali dokonca aj náročný záver roka, keď napríklad Kompaniecová hrala o osem zápasov viac ako my. Ako hovorím, sezóna je dlhá a prídu aj náročnejšie obdobia. V konečnom dôsledku sa ale počítajú body. Stále máme v tabuľke štvorbodový náskok, takže z toho hľadiska nemôžeme robiť paniku. Dievčatám verím. Som o tom presvedčený, že sa z toho všetkého dostaneme a že doma získame potrebných šesť bodov,“ uviedol na margo aktuálnej situácie tréner Michalovčaniek Peter Kostka.

Jeho káder sa v poslednom týždni zúžil o dve zranené hráčky. Na tréningu sa zranila poľská pravá kridelníčka Emlia Kowaliková, no a v zápase v Olomouci prišiel aj o obranný pilier Mariannu Paľovú, ktorá si rovnako ako Kowaliková privodila zlomeninu prsta na hodovej ruke. Obe sa už podrobili potrebným operáciám a čaká ich dlhšia rehabilitácia. „Budú nám chýbať dlhšie. Určite nestihnú dvojzápas s holandským Venlom a je otázne, či nám pomôžu v závere sezóny,“ uviedol na margo dvojice zranených Peter Kostka, ktorý sa už v závere venoval sobotňajšiemu zápasu s Mostom. „Ide o najťažšieho súpera z troch domácich duelov. Most hrá o popredné miesta v lige už dlho a teraz určite nepredá u nás kožu lacno. Na zápas s ním sa ale veľmi tešíme Máme motiváciu Je to nás veľký konkurent, proti ktorému chceme uspieť.“   

Viac na preskúmanie

Ženy

Vo februári v hre štyrikrát

V druhom kalendárnom mesiaci roka 2024 nás čakajú v lige štyri zápasy. V troch z nich sa predstavíme v našej aréne.

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.