Po roku znova do semifinále EHF Európskeho pohára

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce po roku znova postúpili do semifinále EHF Európskeho pohára a vyrovnali tak svoje historické európske maximum. Zverenky trénera Petra Kostku zvládli aj odvetný štvrťfinálový duel na pôde holandského Venla, kde vyhrali 27:25 a po domácej výhre 30:18 tak postúpili medzi štyroch najlepších. Ich súperom bude portugalská Benfica Lisabon. Prvý duel sa bude hrať v termíne 20.-21. apríl v Michalovciach, odveta o týždeň neskôr v Portugalsku.

Michalovčanky vstupovali do odvetného duelu vo Venle s komfortným dvanásťgólovým náskokom a postupový výsledok si držali prakticky od úvodu zápasu až do samého konca. Holanďankám sa síce viackrát podarilo vyrovnať a niekoľkokrát boli aj v tesnom vedení, od začiatku ale bolo jasné, že Michalovčanky postúpia do semifinále. „Sme veľmi šťastní a hrdí na to, aký úspech sa nám podarilo dosiahnuť. Dva roky po sebe sme v európskom pohári medzi štyrmi najlepšími. Je to výsledok poctivej svedomitej práce celého klubu a tohto tímu. Tento úspech sa nám podarí doceniť až s odstupom času neskôr,“ rozhovoril sa na margo postupu do semifinále tréner MŠK Iuventa Michalovce Peter Kostka.

Kľúčom k postupu medzi štyroch najlepších bolo víťazstvo o dvanásť gólov, ktoré sa zrodilo v michalovskej Chemkostav aréne. „Na tento zápas sme boli dobre takticky pripravení a mali sme aj úžasnú podporu z tribún. Mali sme dvanásťgólový benefit, ktorý sme využili. Aj minulý rok sme vo štvrťfinále viedli nad Jaroslawom o dvanásť gólov, v odvete sme ale skoro prišli o postup. Poučení z toho sme cestovali do Holandska s jasným cieľom – neurobiť podobnú drámu. Nehovorili sme o postupe, hovorili sme o našom víťazstve aj tam. Chceli sme potiahnuť sériu bez prehry a aj v tomto zápase potvrdiť, že sme sa do semifinále dostali právom. Minulý rok sme od prvej sekundy posúvali časomieru dopredu, teraz sme išli v ústrety víťazstvu. Naša hra už nebola pasívna, so strachom o výsledok. Výkon nebol optimálny, no treba povedať aj to, že sa hralo v špecifických podmienkach. Ťažšie sme sa prispôsobovali podmienkam, no zúročili sme nazbierané skúsenosti a som rád, že sme tento duel zvládli. Celý čas sme držali postup vo svojich rukách a Venlu sme nedopriali pomýšľať na obrat v skóre,“ dodal k zápasu v Holandsku Peter Kostka.

Michalovčankám v ceste do finále bude stáť portugalská Benfica Lisabon, ktorá vyradila turecký Armada Praxis Yalikavaspor. „V tejto spoločnosti si už nevyberáte a hráte s tým, čo vám prinesie osud. Čaká nás Benfica Lisabon a ja verím, že sa na ňu pripravíme podobne precízne, ako sme sa pripravili na Venlo,“ poznamenal k semifinále Peter Kostka. My dodajme, že ešte pred súbojmi s Benficou čaká na Michalovčanky už tento víkend druhý vrchol sezóny. Vo finále Slovenského pohára, ktorý obhajujú, vyzvú v nedeľu v Trnave Dunajskú Stredu (začiatok o 15.00 hod.). „Obhajoba pohára je jedným z našich cieľov. Čaká nás Dunajská Streda, s ktorou sa zrejme pobijeme aj o titul. Je to obhajca slovenského titulu a je pre nás výzvou ho po roku v pohári znova poraziť,“ dodáva Peter Kostka.

Zdroj: Podvihorlatské noviny – Peter Brendza

Viac na preskúmanie

Reprezentácia

Slovenská reprezentácia v Chemkostav aréne

Po roku sa v michalovskej Chemkostav aréne predstaví opäť ženská reprezentácia. Zverenky trénera Jorgeho Dueňasa tu privítajú v stredu jedenásteho októbra o 18.00

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.