Pokračovať v nasadenom tempe, dosiahnuť ôsme víťazstvo

Kategórie

Iba jediný tím v nadnárodnej MOL lige má po siedmych odohraných zápasoch stopercentnú bilanciu. Je ním naša Iuventa, ktorá vyhrala všetkých sedem duelov a vyhrieva sa na prvej priečke v tabuľke.

Michalovčanky sa na víťaznú vlnu vrátili aj po reprezentačnej prestávke, keď okrem dvoch ligových duelov doma so Slaviou Praha a v Písku zvládli aj dvojzápas druhého kola Európskeho pohára s bosnianskym RK Hadžiči Interlogistic Sarajevo. „Samozrejme, že nás takýto štart do súťaže teší. Odrazila sa naša letná príprava, v ktorej sme si veľa museli odoprieť, no ukázalo sa, že to malo zmysel. Do sezóny sme vstúpili dobre pripravené a odzrkadľuje sa to na našich výsledkoch,“ poznamenal ostrá spojka MŠK a slovenskej reprezentácie Adriana Holejová.

Pred zverenkami trénera Jana Beňadika stojí náročný posledný mesiac jesennej časti. Za 23 dní, keď počítame aj dvojzápase tretieho kola Európskeho pohára s ukrajinskou Galyčankou Ľvov, odohrajú až sedem zápasov. „Bude to samozrejme náročné. Budeme len hrať, cestovať a trénovať. Máme ale dostatok síl a verím, že toto náročné obdobie zvládneme,“ pokračuje Holejová. Náročné obdobie pre Zemplínčanky začína už v sobotu, kedy ich od 16.00 hod. čaká súboj s v tabuľke treťou Plzňou. „Je to tím, ktorý je dlhšie pokope. Teraz tam v lete prišla Galušková, ktorá je aktuálne najlepšou strelkyňou ligy, takže kvalitu rozhodne majú. Svedčí o tom, že sú v tabuľke hneď za nami a Mostom. Nič ľahké nás určite v sobotu nečaká, no chceme nadviazať na doterajšie víťazstvá a zostať na víťaznej vlne,“ dodáva Adriana Holejová.

Viac na preskúmanie

Reprezentácia

Päť gólov Soskydovej za Ukrajinu

Vo štvrtkových kvalifikačných zápasoch o postup na majstrovstvá Európy 2024 v Rakúsku, Maďarsku a Švajčiarsku sa darilo našim hráčkam striedavo.

Ženy

V Plzni sme vyhrali presvedčivo 36:19

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce zvíťazili v dohrávanom súboji trinásteho kola MOL ligy na pôde Plzne presvedčivo 36:19 a na svoje

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.